Korlátozná a képviselők hivatalviselési idejét az LMP

Vágólapra másolva!
Az LMP azt javasolja, hogy korlátozzák az országgyűlési és önkormányzati képviselőknek, valamint a polgármestereknek a hivatalviselési idejét. A párt szerint két-három ciklus hosszúságú lehetne a megbízatás, a korlátozás pedig a teljes közhatalmi szférára kiterjedne.
Vágólapra másolva!

A Lehet Más a Politika (LMP) azt javasolja, hogy korlátozzák a közhatalom szereplőinek - az országgyűlési és önkormányzati képviselőknek, a polgármestereknek, a bírósági vezetőknek - a működési idejét is, vagyis hogy ne tölthessék be a tisztségüket korlátlan ideig - mondta hétfőn Schiffer András, a párt országos listavezetője Zalaegerszegen.

Az LMP listavezetője úgy fogalmazott, hogy egy esetleges alkotmánymódosítás esetén a párt partner lenne abban, hogy a betölthető ciklusok számát korlátozzák, hogy például "ne lehessen 16-20 évig trónolni egy város élén". Schiffer közölte: elképzeléseik szerint két-három ciklus hosszúságú lehetne a megbízatás, a korlátozás a teljes közhatalmi szférára kiterjedne, legfeljebb a kistelepülések esetében lehetne kivételt tenni.

Az LMP listavezetője arról is beszélt, hogy a Fidesz bujkál, nem mondja meg a választóinak, hogy mit akar, ami "legalább olyan tisztességtelen, mintha hazudna". Szerinte egy alkotmányozó többségre törekvő párt nem teheti meg, hogy nem vall színt.

A március 19-én lezárult jelöltállítási időszak azt mutatja, hogy a Lehet Más a Politika az ország negyedik erejévé vált. Az esélyeit mutatja az is, hogy az elmúlt hét végi időközi választáson Budapest VII. kerületében a Jobbikot is megelőzte, vagyis itt már a harmadik legjobb eredményt produkálta - közölte a politikus.