A stadionok készülnek, ünnepelt a Google - így telt május 1. percről percre

2013.05.01., 9:04
A stadionokat május 1-jén is tervezik, Skóciában is muszáj pincérkedni, a prezisek sem lazsálnak. A Google a főoldalán ünnepelte a munkásokat. A baloldal beszédekkel, Hende Csaba honvédelmi miniszter szimulátorral adózott a munka ünnepének. Németh Lászlóné Hévízen járt a város napja alkalmából, a németek a megszorítások és a nácik ellen tüntettek. Görögországban és Zágrábban is kimentek az utcára. Így telt május 1. - percről percre.
18.46 |

Némethné: Hévíznek nemzetközi reptér kell

A Hévízhez közeli repülőtér a térségi turizmusra építve növelni tudta a forgalmát, ez azt jelzi, hogy "Hévíz és környéke képes eltartani egy nemzetközi repülőteret, pontosabban szólva: Hévíz és környékének már egy nemzetközi repülőtérre van szüksége" - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter szerdán Hévízen.

Németh Lászlóné a város napja alkalmából tartott rendezvényen mondott beszédében rámutatott: a repülőtér talpon tudott maradni, sőt növelni tudta a forgalmát, Budapesten kívül az egyetlenként a hasonló, "tematikus" repterek közül.

18.29 |

Agyonspórolás és vízágyú

Élesen bírálták a német szakszervezetek a Merkel-kormány uniós politikáját szerdán a május elsejei nagygyűléseken, hangsúlyozva, hogy a megszorítások helyett a jóléti állam stabilizálására kell törekedni az euróövezeti válság kezelésében.

A német szakszervezeti szövetség (DGB) csaknem 450 ünnepi rendezvényén összesen több mint 400 ezren vettek részt. A megmozdulásokon irányváltást követelték a kormánytól az euróövezeti válság kezelésében. Európát "nem szabad agyonspórolni" - emelte ki Michael Sommer, a DGB elnöke a müncheni központi rendezvényen.

A munka ünnepének rendezvényei mellett több német városban szélsőjobboldaliak, valamint az ellenük tüntetők is felvonultak. Országszerte hétezer rendőr igyekezett megakadályozni a szélsőjobb és a legtöbb esetben nagyságrendekkel nagyobb számban megjelenő ellentüntetők összeakaszkodását. A berlini Schöneweide városrészben, a neonáci szubkultúra egyik központjában a rendőrség könnygáz és vízágyú bevetésével tartotta távol az NPD 500 szimpatizánsának felvonulásától a menet feltartóztatására összesereglett körülbelül kétezer ellentüntetőt.

18.14 |

Az M1 24 kamerát mozgósított

Repülőgépektől és versenyautóktól volt hangos Budapest belvárosa szerdán; a Nagy Futam elnevezésű rendezvényen többek között Bessenyei Péter műrepülő világbajnok és Michelisz Norbert túraautó pilóta szórakoztatta a közönséget.

Az egész napos program már reggel 8 órakor elkezdődött a Széchenyi téren, ahol a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában versenyautó-kiállítást rendeztek. Az érdeklődők forma- és túraautókat is megtekinthettek.

A közszolgálati M1 televíziócsatorna 24 kamerával közvetítette a május 1-jei bemutatót, amelyet a Hungaroring Sport Zrt. szervezett.

17.56 |

Így ünnepeltek az orosz nacionalisták - kép

Forrás: MTI/AP/Alekszandr Zemljanicsenko

17.38 |

Fiú fiú hátán hagyományőrzésből

A Nyírség Táncegyüttes tagjai a májusfaállításhoz kapcsolódó játékokat adnak elő a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Sóstói Múzeumfaluban tartott hagyományőrző majálison

Forrás: MTI/Balázs Attila

17.25 |

Béremelés a Lufthansánál

A Lufthansa megállapodott szerdán a béremelésről a munkavállalók többségét képviselő szakszervezettel, így nem folytatódik a legnagyobb német légitársaságnál kezdett sztrájksorozat.

A Lufthansa vezetősége és a 33 ezer dolgozót képviselő ver.di szakszervezeti szövetség megállapodása szerint a dolgozók beosztástól függően 3 és 5,2 százalék közötti mértékű béremelést kapnak. A megállapodás 26 hónapra szól.

A ver.di márciusban elindított sztrájksorozata miatt a Lufthansa súlyos károkat szenvedett el. Az április 22-én tartott egész napos sztrájk miatt például a tervezett 1800 járat közül alig 40 közlekedett, ami körülbelül 20 millió eurós kiesést okozott. A megállapodással a sztrájkveszély elhárult. A pilóták bérét ugyanakkor még nem rendezték.

17.05 |

Augusztus 20. kicsiben - kép

A Flying Bulls oldtimer repülői repülnek az Országház előtt a Nagy Futam elnevezésű légi- és aszfaltshow-n Budapesten. A bemutatón Besenyei Péter műrepülő is részt vett, és átrepült a Lánchíd alatt.

 Forrás: MTI/Marjai János

16.41 |

Sípokkal tüntettek Zágrábban

A takarékosságot célzó kormányzati politika ellen szervezett tömegdemonstrációval emlékeztek meg horvát szakszervezetek a munka ünnepéről szerdán Zágrábban.

A "Váltsatok irányt!" jelszó alatt tartott demonstrációt öt szakszervezeti tömörülés szervezte a szociáldemokrata Zoran Milanovic vezette balközép koalíciós kormány takarékoskodó gazdaságpolitikáját ellenezve. A tiltakozók a többi között munkahelyteremtést, jóléti államot, a bankok és a pénzügyi szektor megadóztatását, a béreket nem fizető cégek szankcionálását követelték.

Becslések szerint a zágrábi Jellasics téren mintegy 15-20 ezren demonstráltak, sokan közülük különbuszokkal érkeztek vidékről a fővárosba. A tiltakozók délelőtt a Francia Köztársaság terén gyülekeztek, majd onnan sípokkal, kereplőkkel, csörgőkkel felszerelkezve vonultak a főváros központi terére, ahol szakszervezeti vezetők mondtak beszédeket. (MTI)

16.31 |

Hende szimulátort mutogat Kecskeméten

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

16.24 |

A prezisek sem lazsálnak

Márk, a Prezi fejlesztője sem pihen május 1-jén, ugyanis a szakdolgozatát készíti éppen. A dolgozatot a hétközbeni munkájából írja, ugyanis a nagy mű témája a prezentáció-készítő alkalmazás desktop update-re.

16.16 |

Várni kell május 1-jén is

A munka ünnepén egyre gyorsabban kezdtek el dolgozni a határőrök, ugyanis 120 percre csökkent a  várakozás a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő oldalán. A továbbra is fennálló torlódás miatt, aki teheti, kerüljön a 19 óráig nyitva tartó Tiszasziget felé vagy vegye igénybe a Tompai Határátkelőhelyet - tanácsolja a Csongrád megyei rendőrség.
16.11 |

Szabadság, egyenlőség, vér!

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

15.54 |

Népszigeti romantika - kép

Fotó: Ballai Vince [origo]

15.50 |

Este 11-ig takarítás

"Noha jelenleg Skóciában dolgozom, érzületben akkor is a jól megszokott május elsejei semmittevésre vágyom, ám ehelyett ma ismét felszolgáltam és takarítottam és a napnak még egyáltalán nincs vége. Este 11-ig munkával ünneplem a munka ünnepét" - írta nekünk Dániel.

15.30 |

Tömegnyomor a Rómain

A római patron akkora a tömeg, mint karácsony előtt egy akciózó plázában - jelentette a helyszínről munkatársunk. Pedig itt nincs is akció, mégis sokan képesek fél órát sorban állni a 500 forintos sajtos-tejfölös lángosért. "A Népsziget ehhez képest maga a paradicsom, a piknikezők tüzei már kialudtak, a vízművek telkén kukorékoló kakasoknak köszönhetően szinte tökéletes a falusi idill" - mondta kollégánk.

15.20 |

Itthon buli, a görögöknél káosz

Amíg mi itthon ünnepelünk, Görögországban általános sztrájkot hirdetettek a kormány megszorító intézkedései miatt - írja a BBC csatorna online oldala. A 24 órásra tervezett akció a várakozások szerint jelentős zavarokat okoz majd a közszolgálatásokban: például a tömegközlekedésben és az egészségügyben. A sztrájk hivatalosan éjfélkor kezdődött, a vonatok és a kompok már el sem indultak, a többi tömegközlekedési jármű menet közben leállt, a kórházak pedig jóval kevesebb személyzettel dolgoznak.

15.08 |

Ma már új buszokon suhanhatunk

Mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a BKV egy percre sem pihen, mint hogy ma forgalomba álltak az új Mercedes Citaro típusú autóbuszok. A járműveket kedden reggel adták át ünnepélyesen a Hősök terén. Olvassa el, mi köze van a nokiás dobozoknak az új buszokhoz!

15.04 |

Kalapok és esernyők - kép

Forrás: MTI/Mohai Balázs

14.43 |

Vona és a könyve

A Jobbikot és a nemzeti radikális oldalt nem a mások gyűlölete, hanem Magyarország, a magyar nemzet és az egymás iránt érzett szeretet tartja össze - mondta Vona Gábor szerdán, a Jobbik központi majálisán tartott előadásán. Az ellenzéki párt elnöke a több száz fős hallgatósága előtt a Fekete bárány, fehér holló című új könyvét mutatta be, és ennek apropóján beszélt a Jobbik és saját maga céljairól, gondolatairól.

Azt mondta: a Jobbikot nagyon egyszerűen meg lehet szüntetni: azokat a problémákat, amelyek a Jobbikot életre hívták, "mint egy társadalmi immunreakció", meg kell szüntetni, és akkor a Jobbik meg fog szűnni. Ilyen problémának nevezte, hogy adjanak munkát és megélhetést a magyar embereknek, teremtsenek biztonságot, és adják vissza a nemzet büszkeségét. "Ha ezeket megteszik, akkor a Jobbik el fog tűnni, de ha nem, akkor el kell viselni azt is, hogy meg fog erősödni" - tette hozzá.

Előző
Következő