Vona az LMP-t és a médiát hibáztatta

Vágólapra másolva!
Vona Gábor az LMP-t és a médiát okolta azért, hogy a Jobbik csak három megyében tudta megelőzni az MSZP-t. A Jobbik elnöke azt mondta, nem is fog ünnepelni, csak "elharap" némi pogácsát.
Vágólapra másolva!

A Jobbik három megyében tudta megelőzni az MSZP-t, ez alatta marad az elvárásaiknak - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke az [origo]-nak. Szerinte "az MSZP relatíve jobb eredményt ért el", ami arra vezethető vissza, hogy az LMP vidéken megsemmisült. Szerinte az általuk várt eredményt azért sem sikerült elérni, mert a párt alulreprezentált a médiában. Mint mondta, ezért a mostani választásnak az volt a tanulsága, hogy sokkal hatékonyabbá kell tenni a médiamegjelenésüket.

Vona ugyanakkor a budapesti eredményeket értelmezve azt mondta: nem érzi, hogy a fővárosban visszaesett volna a Jobbik, mert ugyanúgy három képviselőjük lesz a közgyűlésben, mint az LMP-nek. "Elharapunk némi pogácsát, aztán hazamegyünk" - válaszolta arra a kérdésre, hogy maradnak-e még ünnepelni.

Tiszavasváriban nemcsak polgármestert adhat a Jobbik, hanem várhatóan a képviselő-testületben is többséget szerez, a település ezzel Vona szerint a párt fővárosa lesz. Vona azt ígérte, mintavárossá teszik a települést, ezt az [origo] tudósítójának kérdésére részletezte is: városőrséget állítanának fel, amely önkéntes alapon szerveződne, többek között a volt gárdistákból. A helyi cigánygyerekek elkallódását meg kell állítani, emiatt bentlakásos kollégiumot hoznának létre a Tiszavasváriban - mondta a pártelnök.