Nincsenek egyedül a rászoruló kutyusok

Vágólapra másolva!
“Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” - vallotta Gandhi, és e gondolata még ma is igazán aktuális. Hazánkban egy decemberi becslés alapján hozzávetőlegesen 300.000 kóborkutya élhet, amely szám csökkent ugyan az elmúlt évekhez képest, azonban így is rendkívül nagy terhet ró a menhelyekre, állatmentő alapítványokra, és arra a rengeteg fantasztikus emberre, akik nap mint nap időt és energiát áldoznak a rászoruló állatok megsegítésére.
Vágólapra másolva!
Forrás: shutterstock

Szerencsére számos olyan kezdemény működik jól évek óta, amelyek célja, hogy e szervezeteket támogassák. A Fressnapf Hungária Kft. már évek óta gyűjt táp-, és felszerelésadományokat, melyeket az arra rászoruló menhelyek számára továbbít. 2019-ben a vásárlóik különösen nagyvonalúnak bizonyultak, hiszen összesen közel 22 000 kg tápot adományoztak, amit a cég további, közel 40 000 000 Ft értékű tápadománnyal egészített ki.

Az effajta támogatások nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy a gazdira váró kutyák kényelme és életkörülményei megfelelőek legyenek. Számos menhely számára napi szintű probléma a megfelelő mennyiégű és minőségű táplálék, és a kutyák mindennapi életét megkönnyítő felszerelések biztosítása.

Forrás: shutterstock

A Fressnapf közismerten elkötelezett támogatója az állatvédelemnek, a felelős állattartásnak, és nagyon sokat tesz annak érdekében, hogy segítsék a magyar állategészségügyi hálózatot. Az áruházaikban elhelyezett adománypontok, adományládákon keresztül bárki segíthet, hogy a blökik egy kicsit jobban élhessenek.

Az adománygyűjtés 2020-ban is folytatódik, továbbra is várja a Fressnapf a nagylelkű, humanitárius látogatóiktól az adományokat, ezért ha van rá lehetőséged, te is segíts bundás barátainkon, mert a legapróbb segítség is sokat számít!