Okos otthon központja is lehet az új Lenovo táblagép

Vágólapra másolva!
A Lenovo Yoga Smart Tab sokkal több, mint egy egyszerű tablet.
Vágólapra másolva!
Forrás: Lenovo

A Lenovo táblagépei már egy ideje nem követik teljes egészében a megszokott tablet formavilágot. Helyette a tervezők inkább kitaláltak egy kis trükköt, amivel egyrészt megbolondítják egy kicsit ezt a mára már elég unalmassá vált piacot, másrészt új felhasználási módokkal frissítik a táblagépeik repertoárját.

Kitámasztható, vagy felakasztható

A készülékház alsó részén található megvastagított, hengeres részre gondoltunk, ami elsőre úgy fest, mintha ide lehetne behelyezni az áramellátásért felelős ceruzaelemeket. És ez valóban az a része a tabletnek, ahol a beépített akkumulátor található, ugyanakkor arra is tökéletes, hogy a gyártó elhelyezzen itt egy kis talpat, amelyet kihajtva felakaszthatjuk, vagy megállíthatjuk az asztalon a kijelzőt filmezés, vagy mondjuk videotelefonálás közben. De ebben a vastagabb részben lett elhelyezve a Yoga Smart Tab hangrendszere is, ami a nagyobb helynek köszönhetően jóval komolyabb a táblagépeknél megszokottnál.

Okos otthonunk központja

A Lenovo Yoga Smart Tab egy másik nagy előnye, hogy nem csak Google Assistant-képes okoshangszóróként vethető be, de támogatja a Google Ambient Mode-ját, amivel gyakorlatilag okoskijelzővé változik a tablet és akár asztalra állítva, akár a falra akasztva figyel, várja parancsainkat és ha kell, vezérli otthonunk kompatibilis eszközeit. Okoshangszórókat, világítótesteket, audio-videorendszereket irányíthatunk rajta keresztül hangvezérléssel, vagy akár otthonunk fűtését is ki-be kapcsolhatjuk.

Forrás: Lenovo

Tulajdonságok

A táblagép specifikációja elég erős. 10,1 hüvelykes, 1920 x 1200-as IPS kijelzőt kapott, Snapdragon 439 chippel, 8 és 5 megapixeles kamerákkal, 7000 mAh-s akkuval. Az IP52-es minősítésnek hála akár a konyhában, fürdőszobában is használható. A 3 beépített mikrofonjával a tablet messziről is hallja a gazdáját, visszafelé egy pár 2 wattos JBL hangszóró ad az átlagnál nagyobb hangot. A beépített támasznak köszönhetően pedig igen sokoldalúan pozícionálható.

Összegzés

A Lenovo Yoga Smart Tab egy kiváló segítség lehet napi utazások alatt is, de igazi erejét okos otthonunk hálózatába kapcsolva mutatja meg. Sokoldalúan használható, sokféleképpen elhelyezhető, tehát igazi mindenes. Ezért pedig egyáltanán nem tűnik soknak az ára, hiszen a készüléket már 80 000 forint alatt megszerezhetjük.