Idén is 10 fiatal tehetséget jutalmazott az MVM

Vágólapra másolva!
A 30 év alatti fiatal zeneművészek közül ebben az évben is díjazták azokat a tehetségeket, akik a jók között is legjobbak. A Junior Prima Díjat 2007 óta ítélik oda azért, hogy megerősítsék és segítsék az ígéretes fiatalokat, akik koruk ellenére már kiemelkedőt alkottak. A zeneművészet kategória mecénása a MVM Zrt. , idén 12. alkalommal díjazta a legtehetségesebb fiatal magyar zeneművészeket.
Vágólapra másolva!
Forrás: www.kondellamisi.hu/Kondella Misi Photography

A fiatal tehetségek jelentik a jövőt, ezért a munkájuk elismerése és támogatása rendkívül fontos - a Prima Primissima díj életre hívói is így gondolták, ezért 2007-ben meglapították a Junior Prima Díjat, hogy megerősítsék útjukban azokat a 30 év alatti tehetségeket, akik a jók közül is kiemelkednek, vagyis a legjobbak. Öt kategóriában díjazzák a fiatalokat: a népművészet, a sajtó, a tudomány, a színházi művészet és a zeneművészet kiugró tehetségei kapnak elismerést. Utóbbi kategória jelöltjei idén november 21-én vehették át az elismeréseket a MÜPA Üvegtermében. Az eseményt a kategóriát támgató Magyar Villamosművek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kóbor György nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy az MVM csoport számára az egyik leginkább kiemelkedő társadalmi ügy a Junior Prima Díj, hiszen ötvözi a művészet és a fiatal generációk támogatását, ami a legjobb befektetés, hiszen ők a szellemi élet megújuló erőforrásai. Hangsúlyozta azt is, büszkék arra, hogy az elmúlt években több mint száz tehetséget tudtak támogatni.

A szakmai szervezetek jelöléséből a zsűri döntése alapján idén is tíz fiatal zeneművész kapott elismerést, vagyis egy díszes emlékplakettet, és kétmillió forint pénzjutalmat. A kuratórium elnöke, dr. Vigh Andrea Liszt és Prima-díjas hárfaművész, aki elmondta, a zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen nagyszerű fiatalok közül választhatták ki azt a tíz tehetséget, akik végül Junior Prima Díjban részesültek. Hozzátette, keigyenlítettnek tartja a választást, hiszen idén hárfaművész és jazzgitárművész is van a díjazottak között.

Forrás: www.kondellamisi.hu/Kondella Misi Photography

A magyar zeneművészet kategóriájában 12. alkalommal kiosztott Junior Prima Díjat Balázs Elemér György zongoraművész, Cseh Péter jazz-gitárművész, Csőke Flóra gordonkaművész, Dobszay Péter karmester, Jenei Erzsébet hárfaművész, Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, Megyimórecz Ildikó operaénekes, Scheuring Kata fuvolaművész, Szokolay Ádám Zsolt zongoraművész, valamint Tóth Kristóf hegedűművész vehette át. A díjazottak mindannyian rangos elismerésként tekintenek a Junior Prima Díjra, valamint hatalmas motivációként a folytatáshoz.

A tíz kiemelkedő fiatal tehetséget a magyar zeneművészet szaktekintélyeiből álló zsűri választotta ki. A kuratórium tagja Balázs János Kossuth- Liszt-, Prima- és Junior Prima Díjas zongoraművész, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető tanára, aki részesült EMeRTon-díjban, a Gramofon Magyar Jazz Díjjal ismerte el munkásságát, az Artisjus pedig Könnyűzenei Alkotói Életműdíjjal jutalmazta, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető tanára, Fazekas Gergely zentörténész, a Zeneakadémia habitált egyetemi docense, Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese, a Zeneszerzés tanszék tanszékvezető tanára, Fülei Balázs Liszt Ferenc- és Junior Prima Díjas zongoraművész, Jakobi László gordonkaművész és hangversenyrendező, Marton Éva Kossuth- és Prima Primissima Díjas operaénekes, a Magyar Szent István Rend kitüntetettje, a Nemzet Művésze, Szentpáli Roland a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tubatanára, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tubása, valamint Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész és karmester, a Magyar Szent István Rend kitüntetettje, a Nemzet Művésze, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának örökös tiszteletbeli főigazgatója.