Magyar cég hódít a régió lakáspiacán

Vágólapra másolva!
A Cordia további több mint 5000 lakás fejlesztését készíti elő.
Vágólapra másolva!
Forrás:

Tovább erősíti jelenlétét a román és a lengyel piacon Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia. A társaság a Futureal-csoporthoz tartozik, amely a Corvin Sétányt, az Etele Plazát és a Budapest One irodaházat is jegyzi.

A Cordia Lengyelországban az eddig átadott több mint ezer lakás után további mintegy 1400 otthon építését tervezi elindítani. A vállalat célja, hogy a top 10 szereplő közé kerüljön, évi 1500-2000 lakás átadásával. Bukarestben a társaság jelenleg közel 500 új lakást épít, de több további projekt is előkészítési szakaszban van, összesen több mint 800 otthonnal.

Kísérleti jelleggel már Spanyolországban is jelen van a Cordia, a vállalat Marbella városában több mint 80 luxuslakás építését tervezi.

„Stratégiai célunk, hogy a közel két évtizedes tapasztalatunkra építve európai szinten is meghatározó lakásfejlesztővé váljunk, középtávon elsődlegesen régiónk vezető városaira fókuszálva. A Cordia a régió legjobban diverzifikált lakásfejlesztőjének számít, ami óriási előnyt jelent a kockázatkezelés és a tőkeallokáció szempontjából” – mondta Futó Gábor, a Cordia alapítója.

A most épülő több mint 4000 lakás mellett a Cordia jelenleg további, több mint 5000 lakás fejlesztését készíti elő. Utóbbiak mintegy fele a magyar, közel 30%-a a lengyel, 20%-a a román, 2%-a pedig a spanyol piacot érinti. „A nemzetközi terjeszkedés mellett hazánk mindig kulcsszerepet fog betölteni a működésünkben, hiszen Budapesten is az erős kereslet fennmaradásával számolunk” – mondta Földi Tibor.