Egy este, amikor a Bazilika együtt élt a zenével MVM ZENERGIA koncert

Vágólapra másolva!
Augusztus utolsó napján több ezer ember lehetett részese egy egyedülálló koncertnek, mely nem csupán a zenei műfajok fúziójával és a Szent István Bazilikára kivetített valóban lenyűgöző vizuális élményt nyújtó fényjátékkal tette emlékezetessé az estét. Az apukájuk nyakában ülő kisgyermekek, az egymást átkaroló párok, a baráti társaságok, a spontán becsatlakozó emberek mind ámulattal váltak részesévé egy gyönyörű közös programnak, ami valóban mindenkit megszólított.
Vágólapra másolva!
Forrás: Magyarimarci

Az MVM Zrt. idén negyedik alkalommal rendezte meg jótékonysági koncertjét, az MVM ZENERGIÁT. Bár az eseményen ingyenesen is részt lehetett venni, a támogatói jegyekből befolyt összeget most is jótékony célra ajánlották fel. Arról, hogy kit támogasson ilyen módon az MVM, internetes szavazáson dönthettek a cégcsoport oldalára látogatók. A szavazatok közel felét a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kapta, akik a koncert bevételét az eszközbázisuk fejlesztésére fogják fordítani.

A komoly- és könnyűzenei darabok, zenészek és előadók nem egyszerűen csak találkoztak a színpadon, egy koncert erejéig össze is olvadtak, létrehozva egy, a zeneművészeten túlnyúló 21. századi varázslatot. A klasszikus és modern értékek közötti átjárhatóság és kölcsönös azonosság remekül kiérződött az olyan újragondolt előadók és zeneszerzők művein, mint például a Queen, a Margaret Island, Liszt, Mozart, Piazzola és Edith Piaf. A neves magyar művészek ráadásul erre az alkalomra eddig még sehol máshol nem hallható előadásokkal készültek, melyeken érződött az életpályájukban, korukban és műfaji hovatartozásukban rejlő különbség, de épp ez volt az, ami igazán színessé és egyedivé tette a koncertet. A Szent István Bazilikára vetített fényjátékok pedig egyszerre alapozták meg az aktuálisan előadott művek hangulatát, és követték azok ritmusát, káprázatos és ingergazdag élményt nyújtva.

Forrás: www.kondellamisi.hu/Kondella Misi Photography

„Az MVM Csoport számára a sokszínűség érték. Társaságcsoportunk tevékenysége igen sokrétű, közel hatvan tagvállalatának hatékony együttműködése, fúziója eredményességünk alapja. Ezért is gondoltuk, hogy a mostani ZENERGIÁn különböző zenei műfajok fúziójával valami újat alkotunk” – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az est műsora igen változatos zenei kínálatot szolgáltatott a Bazilika előtt összegyűltek számára: minden zenész és énekes lubickolhatott a saját, ismerős közegében, de emellett új oldalukról is megmutatkozhattak, ami így egységes mégis változatos dinamikával vezette végig a közönséget a modern és a klasszikus hangzásvilágú koncerten.

Ezt a valóban egyedülálló zenei élményt kiemelkedő művészek szavatolták, akiken az egész előadás alatt érződött az elhivatottság és a felszabadultság csodás párosa: Miklósa Erika (Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas operaénekesnő), Vigh Andrea (Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora), Harcsa Veronika (Fonogram-díjas énekesnő, dalszerző), Balázs János (Kossuth-díjas zongoraművész, Liszt- és Prima-díjas, Érdemes Művész), Snétberger Ferenc (Kossuth-díjas gitárművész), Gyémánt Bálint (Fonogram-díjas gitárművész, dalszerző), Sárközy Lajos (Junior Prima Díjas prímás) és zenekara, Devich Gergely (Junior Prima Díjas gordonkaművész) és Pálfalvi Tamás (Junior Prima Díjas trombitaművész).

Forrás: Magyarimarci

A ZENERGIA koncert idén is bebizonyította, hogy a klasszikus hangzásvilág élvezete bárkit képes magával ragadni, a zenei műfajok fúziója pedig hozzáértő művészek közreműködésével egyfajta kulturális értékteremtésként is felfogható.