P&G IT Business Challenge: Európa legnagyobb IT megmérettetése

Vágólapra másolva!
2019. május - Idén 29. alkalommal rendezték meg a P&G IT Business Challenge informatikai versenyt. Az évente sorra kerülő nemzetközi diákversenyt két vagy több évvel a diploma előtt álló üzleti vagy informatika szakos egyetemi hallgatók számára hirdetik meg. A verseny során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a Procter&Gamble IT részlegének mindennapjaiba, és első kézből tapasztalhatják meg, hogyan járul hozzá az IT a világmárkák fogyasztóközpontú innovációihoz.
Vágólapra másolva!
A P&G kiemelt célja a fiatal tehetségek felkutatása és támogatása Forrás: P&G

A digitális megoldások alkalmazása a legtöbb iparágban és nagyvállalatban kikerülhetetlen. Még a leggyorsabban fejlődő cégeknek is folyamatos kihívást jelent a vállalatmenedzsment digitalizációja, a marketingtől a gyártásig és logisztikáig, az üzleti modellek, illetve a fogyasztók jobb megértését szolgáló technológia létrehozása. A sikerek kulcsát a tehetséges IT szakemberek jelentik, akik hivatásuk mellett a globálisan működő multinacionális vállalat karrierlehetőségei iránt is érdeklődnek.

Az IT szerepe a P&G életében is jelentős, segítségével olyan erős márkákat fejlesztenek, amelyek naponta 5 milliárd ember életében vannak jelen. A kiskereskedelem jövőjének számító hangtechnológia, vagy a kognitív tudományok és automatizáció révén nyert viselkedési előrejelzésekkel összekapcsolt, valós idejű ellátási lánc létrehozása csak néhány a technológiai fejlesztések közül. A vállalat egyik célja a digitális innováció következő nagy hullámának élére kerülni, automatizálni a vásárlói folyamatokat a big data analízis és algoritmusok segítségével. A cég olyan fiatal, tehetséges vezetőket keres, akik a technológia megszállottjai, és ötleteik a 4IR korszakában új irányokat hozhatnak a vállalat számára, valamint akik IT vagy mérnöki tudásukat üzleti irányultsággal képesek kamatoztatni.

Hrvoje Ceovic, a P&G Közép-Európai értékesítési igazgatója elmondta, hogy az IT Business Challenge során a diákoknak lehetősége nyílt betekinteni egy multinacionális nagyvállalat IT részlegének működésébe is. Forrás: P&G

Bepillantás a Gillette, Braun, Oral-B, Pampers, Ariel, Pantene és még sok más márka kulisszái mögé:

Az IT Business Challenge a legnagyobb európai IT megmérettetés, amelynek célja, hogy felkutassák a fiatal tehetségeket és a jövő elhivatott szakembereit. A nemzetközi versenyen a diákok az üzleti életben előforduló valós problémákat oldanak meg, miközben betekintést nyernek abba is, hogy a P&G hogyan formál versenyelőnyt az üzlet, az innováció és a technológia összekapcsolásával.

2019-ben több, mint 1600 diák jelentkezett a versenyre számos európai országból, akik közül 24 döntős került be a budapesti négynapos fináléba. A diákoknak lehetősége nyílt bepillantani a P&G IT szakembereinek mindennapjaiba, és első kézből tapasztalhatták meg, hogyan járul hozzá a technológia a nemzetközi világmárkák áttörő sikeréhez.

Emilia Burzynska, a P&G regionális IT igazgatója az IT szerepéről és jelentőségéről beszélt a hallgatóknak. Forrás: P&G

„A technológia fejlődése az élet szinte minden területén egyre erőteljesebb szerepet kap. – állítja Emilia Burzynska, a P&G közép-európai IT vezetője. – A P&G-nél a digitális transzformáció kulcsfontosságú, ezért folyamatosan keresünk olyan fiatal tehetségeket, akik szakértelmükkel hozzájárulnak a vállalat fejlődéséhez. Egy ilyen verseny, mint az IT Business Challenge, nemcsak a résztvevők számára kiváló lehetőség, hogy megtapasztalják, milyen egy modern informatikai környezet egy nagyvállalatnál, de számunkra is különleges alkalom, hogy megismerkedjünk a jövő szakembereivel.”

A P&G vezető szerepre törekszik az informatikai megoldások és innovációk terén, célja, hogy a legvonzóbb munkahelyet kínálja az informatikai szakemberek számára. Legutóbbi újdonságuk, a Magyarországon egy éve bevezetett Oral-B Genius okos fogkefe, amely intelligens fogmosási rendszerrel rendelkezik. Olyan egyedi pozícióérzékelő technológiát kínál, amely egyesíti a fogkefében található csúcstechnológiás mozgásszenzort az okostelefon kamerájával használható videós felismeréssel. A készülékbe épített mesterséges intelligencia az egyedi fejlesztésű telefonos alkalmazás magasabb szintre emeli a szájápolást.

Az IT Business Challenge a legnagyobb európai megmérettetés az IT iránt érdeklődő hallgatók számára. Forrás: P&G

Az IT Business Challenge azonban csak egyike a vállalat azon kezdeményezéseinek, amelyekkel a legjobb szakemberek megtalálását és megtartását célozzák. A P&G Magyarország a közelmúltban elnyerte a 2019-es Randstad Employer Brand Award Legjobb FMCG Munkáltató díját, amely egyértelműen tanúsítja a vállalat ezirányú erőfeszítéseit és célját, hogy az ország legvonzóbb munkahellyé válhasson.