Önkormányzati ügyintézés bárhol, bármikor

Vágólapra másolva!
Évente számos hivatalos ügy miatt keressük fel a helyi önkormányzatot: adóügyek, szociális támogatási kérelem benyújtása, születési anyakönyvi kivonat kikérése vagy akár újonnan nyílt szálláshely nyilvántartásba vétele miatt is. Ezek az ügyek eddig jellemzően csak személyesen voltak intézhetők és automatikusan a hivatali nyitva tartáshoz való alkalmazkodás, a végtelennek tűnő sorban állás és a lassú, papíralapú ügyintézés képe társult hozzájuk. Ezt a képet hivatott megváltoztatni az Önkormányzati Hivatali Portál.
Vágólapra másolva!
Forrás: KIFÜ

Az Önkormányzati Hivatali Portálra (https://e-onkormanyzat.gov.hu) kattintva az ország bármely pontjáról, bármikor, kényelmesen, online intézhető több mint 150 különféle ügy, az ipari és kereskedelmi ügyintézéstől, a birtokvédelmi és hagyatéki ügyeken át a szociális támogatásig. A portálon továbbá közvetlenül elérhető az úgynevezett e-Papír szolgáltatás (epapir.gov.hu), amely segítségével szinte bármilyen ügyben benyújtható kérelem.

Az Ügyfélkapun keresztül, hagyományos felhasználónév és jelszó páros megadásával, vagy e-személyivel, illetve a részleges kódú telefonos azonosítással történő bejelentkezés után kényelmesebbé és gyorsabbá válik az ügyintézés, ugyanis az ügyfél azonosítását követően a közhiteles nyilvántartásokban rögzített személyes adatok már automatikusan kitöltve jelennek meg a kiválasztott űrlapokon. Az önkormányzati ügyek nem csak indíthatóak, hanem követhetőek is a portál használatának segítségével, továbbá a tárhelyen elérhetőek a beküldött űrlapok másolatai.

Az Önkormányzati Hivatali Portál Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0) elnevezésű projekt részeként valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.

Az Európai Szociális Alap által finanszírozott ASP 2.0 projekt fejlesztéseit kivitelező konzorcium összesen 17,883 milliárd Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Adminisztratív terhek csökkentése” tárgyú felhívásának keretében.