Ez a nap csak a gyerekekről szólt

Vágólapra másolva!
A tizenegyedik alkalommal megrendezett MVM Élménynapon közel 100 millió forint támogatást adtak át az MVM Csoport vezetői 12 intézmény, kórház, gyerekeket segítő civil szervezet és alapítvány képviselőinek a budapesti Millenárison. 
Vágólapra másolva!
Forrás: www.kondellamisi.hu (www.kondellamisi.hu (Photographer) - [None]/Kondella Misi Photography

Mitől lesz egy hétköznap a legszebb nap?

A rendezvényen Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta: „Az MVM Csoport számára kiemelten fontos a jövő generációk támogatása. Büszkék lehetünk rá, hogy beteg és hátrányos helyzetű gyermekek számára teremthetünk meg olyan lehetőségeket, amelyek fejlődésüket, gyógyulásukat, rehabilitációjukat segítik. Felelős energetikai vállalatcsoportként feladatunknak érezzük az esélyegyenlőséget segítő aktivitások támogatását, főleg, ha ezzel hozzájárulhatunk a nehéz sorsú gyermekek boldogulásához.”.

Az immáron több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvényen idén is több mint nyolcszáz tartósan beteg, fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt. önkéntes dolgozói csapata. Kóbor György azt is elmondta, hogy az Élménynap rendezvény a cégcsoport dolgozóinak életében is jeles alkalom, hiszen ilyenkor közel 100 munkatársuk is „Legszebb napom” pólóban segíti a rendezvény lebonyolítását. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az év 365 napjában rendkívül fontos és áldozatkész munkát végző civil szervezetek képviselőit egy napra talán kissé tehermentesíthetik, hiszen a jelenlévő gyerekek színvonalas időtöltéséről ők gondoskodnak.

A Legszebb napom szlogent viselő Élménynap alkalmával a Millenáris D-épületét teljes mértékben birtokukba vehették a gyerekek. A tematika idén a zene volt. A programok, foglalkozások mind a „Dallamok világába” kalauzolták el a vendégeket, akik interaktív módon járhatták be a teljes „Zeneverzumot”. A nagy kaland során természetesen lehetőség volt a legkülönbözőbb hangszerek és tárgyak megszólaltatására is. Dobozok, kukák, lufik és különleges konyhai eszközök váltak hangszerré a gyereke kezei között. Minden sarokban zajlott valami, ugrálóvárak, kézműves foglalkozások, koncertek és zenei fellépők szórakoztatták a gyereksereget.
Nem meglepő, a legnagyobb érdeklődésre azok a programok számíthattak, amelyek a hangkeltés valamely meghökkentő módjára csábították a kicsiket. Ezen a napon senki nem szólt senkire, hogy csendesebben!

Bár szemmel láthatóan a hatalmas forgatagban mindenki megtalálta a kedvenc foglalatosságát az egyik gyermekfaluból érkezett kis vendéget azért megkérdeztünk, hogyan érezte magát. „Nagyon vártuk ezt az utat, és nagyon klasszul érezzük magunkat, ez egy szuper nap! Eddig ez a legszuperebb, bár a karácsony még hátra van, de szerencsére már nem kell sokat várni” – fűzte hozzá mosolyogva.

Forrás: www.kondellamisi.hu (www.kondellamisi.hu (Photographer) - [None]/Kondella Misi Photography

Jó helyre megy


„Az elmúlt évtizedben több száz millió forinttal támogattuk a rászoruló gyermekek nevelését és gyógyítását, segítve azokat az intézményeket, alapítványokat, amelyek akár kórházi kezeléseket, akár különleges, fejlesztő terápiákat, oktatási programokat szerveznek számukra”– mondta el Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt vezérigazgatója.

Az egyik idei díjazott, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumi elnökétől, Smrcz Ervintől megtudtuk, hogy 16 millió forintos fejlesztés előtt áll a kórház kardiológia rendelője, amely a most elnyert támogatás nélkül nem valósulhatott volna meg. A szükséges anyagi fedezet megteremtése után a legfontosabb feladatuknak most azt tartja, hogy mielőbb megrendeljék azokat az új, korszerű műszereket, amelyekkel a rendelőintézet még pontosabban állíthat majd fel diagnózisokat és segítheti a kis betegek gyógyulását.

A Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület az elnyert összeg legnagyobb részét mozgásfejlesztő helyiség kialakítására szeretné fordítani, ahol a téli időszakban is lehetőség lesz a rendszeres fejlesztésre. Foglalkozásaikat többnyire fogyatékkal élő és sokszor hátrányos helyzetű gyerekek látogatják. Kis lovasaik nagy része mozgáskorlátozott vagy értelmileg akadályozott, autizmus spektrumzavarban érintett gyermek, de van részképességzavarokkal élő gyerek is a csoportban. „Az egyesület munkatársai hetente száz-százhúsz gyermeknek nyújtják ezt a kiegészítő terápiás eljárást, ami azonban hosszan tartó és meglehetősen összetett munka. Nagyfokú rendszerességet igényel, ezért is fontos, hogy egész évben legyen lehetőség a folytatására.”, hangsúlyozta Dr. Jámbor Péter a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület elnökségi tagja.

TÁMOGATOTT szervezetek:

2018-ban az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány, a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány, a Zabszalma Alapítvány, a Motivál-ló Alapítvány, a Daniló Sportegyesület és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ képviselője vehetett át támogatást Kóbor Györgytől, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatójától és Czinege Kornéltól, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatójától.