Segíts gyerektársaidon idén is a Mosolymanók akció keretében!

Vágólapra másolva!
A PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezésében idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akció indul a magyarországi általános iskolákban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával. A magyar diákok az akció első évében közel 5000 csomaggal, majd 2017. karácsonyán több mint 6000 ajándékcsomaggal támogatták rászoruló társaikat, ami 170 iskolában gyűlt össze.
Vágólapra másolva!
Forrás: pontvelem.hu

Karácsonyi MosolyManók, varázsolj mosolyt egy társad arcára! A szervezők célja, hogy idén karácsonykor az ajándék adományok segítségével sok-sok gyerek arcára varázsoljanak mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a felajánlott ajándékoknak, másrészt azoknak, akik adnak, akik megélhetik az önzetlen segítés örömét. Az akció menete roppant egyszerű! A gyermekek megunt, de jó állapotú játékaikat dobozba csomagolva beviszik az iskolába, majd átadják a tanáruknak. A tanár a megadott napokon igényli a csomagok elszállítását az iskolából. Az összegyűjtött csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek.

A karácsonyi ajándékok gyűjtésének menete hamarosan megtalálható a www.pontvelem.hu oldalon. A PontVelem Okos Programban a karácsonyi időszakon túl is, egész évben lehet jótékonykodni:SegítsVelem – Adni jó! A kezdeményezésről további részleteket ide kattintva olvashat.

„A PontVelem Okos Programban a gyerekek megélhetik a mindennapjaikban az önzetlen segítés örömét. A SegítsVelem kezdeményezésünk keretében a diákok egész évben támogathatják a rászorulókat és azt tapasztaljuk, hogy örömmel segítenek. Megtisztelő számunkra, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve az EMMI és aGLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltatótámogatásával ismét megvalósíthatjuk a karácsonyi ajándékgyűjtést is. Célunk, hogy a Karácsonyi MosolyManók segítségével minél több gyermek arcára varázsoljunk mosolyt karácsonykor. Azokéra, akik kapnak, és azokéra is, akik adnak.”- mondta elMatolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik küldetése, hogy a szükséget szenvedő családok gyerekeinek házhoz vigye a játék örömét. Az iskolákban zajló gyűjtés sokak számára teszi lehetővé, hogy idén nekik is igazi ünnep legyen a karácsony.

„Örülünk, hogy immáron másodszor egy olyan jó ügy mellé álltunk, ahol szakmai tudásunkkal, hozzáértésünkkel, a GLS hálózatával tudjuk segíteni az akció sikerességét. Ezzel mi is közreműködünk abban, hogy sok nélkülöző gyermek számára mégis szebbé, örömtelibbé váljon az ünnepi időszak.” – mondta el Farkas Gergely ügyvezető igazgató a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag - Logisztikai Kft. képviseletében.

Az akcióról 2017-ben készült M1 Iskolapad kisfilmje ide kattintva tekinthető meg.