Már online is elérhető a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram

Vágólapra másolva!
A 2018-ban bevezetett módosításokkal az eddigieknél is kedvezőbb feltételeket teremtett a Magyar Fejlesztési Bank a tavaly elindított Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramjában. A lényegesen egyszerűsített hiteligénylés 5 millió forintig jelzálog bejegyzés nélkül és már online is elindítható.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi adatok szerint jelenleg közel 100 000 olyan háztartás van, ahol energetikai korszerűsítést terveznek a tulajdonosok. Az MFB programja 20 000 családnak nyújt elérhető, kivételes lehetőséget.

Forrás: Magyar Fejlesztési Bank

Az MFB 2017 áprilisában indította útjára a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogramját, melynek segítségével magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek juthatnak garantáltan fix 0%-os kamatú, banki költségektől mentes forráshoz, melyet többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, azaz napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére fordíthatnak. Egy ilyen jellegű beruházás mindenképp az ingatlan értékének emelkedésével jár amellett, hogy a háztartás rezsije is jelentősen csökken.

A hitelprogram keretében felvett összeg törlesztési futamideje 20 év is lehet, mindvégig azonos törlesztőrészletekkel, kamat- és árfolyamkockázat nélkül, akár a fedezet bevonásának elhagyásával. A lakás takarékpénztári megtakarítással rendelkező ügyfelek felhasználhatják azt önerőként vagy végtörlesztésre.

Forrás: Magyar Fejlesztési Bank

Az ügyfelek igényeit szem előtt tartva a Magyar Fejlesztési Bank kifejlesztette és elindította az Online Hiteligénylési Rendszert, így 2018. május 7-től online is benyújtható a hitelkérelem. A magánszemélyek 5 millió forint alatti hiteligényeiket adhatják be a rendszeren keresztül, gyorsan és egyszerűen.

Az online hiteligénylés lehetősége mellett lényegesen egyszerűsödött a dokumentáció. Az eddigi 49 helyett, mindössze 13 oldalas a kölcsönkérelmi nyomtatvány. A könnyebben kitölthető, átlátható nyomtatvány segítségével rövidebb idő alatt, mindössze a banki bírálathoz szükséges, elengedhetetlen adatok megadásával igényelhető a hitel. Szintén az ügyfelek dolgát könnyíti meg a megújult „Nyilatkozatok és Adatvédelmi Tájékoztató” nevű dokumentum, mely mostantól ügyfélbarát formában áll az érdeklődők rendelkezésére.

Az MFB, figyelembe véve az ügyféligényeket, nagyobb mozgásteret nyújt a biztosítéknyújtás kapcsán is.
Az eddigiekhez képest jóval nagyobb összegű kölcsön érhető el fedezet nyújtása nélkül, miután 2 millió forintról 5 millió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára természetes személyek esetén.

Emelkedett az összeszámítási értékhatár több kölcsönügylet esetére, így akik több ingatlanon végeznének beruházást vagy egy ingatlanon több egymást követő munkálatot, nem szükséges fedezet bevonása, ha az igényelt hitelösszegek nem érik el az 5 millió forintot.

A változásokról, illetve a hitel részleteiről részletesen tájékozódhat a Magyar Fejlesztési Bank honlapján www.mfb.hu, ahol az online hitelkérelmet is elindíthatja. Emellett bővebb információ kérhető a 642 MFB Pont bármelyikében, személyesen.