ÜNNEPI PROGRAMOK BUDAPESTEN A „V4 SZÜLETÉSNAP” ALKALMÁBÓL!

Vágólapra másolva!
Karneváli forgatag, koncertek, mutatványosok, fényfestés és tűzijáték - ilyen és hasonló élmények várják azokat, akik február 11-én, vasárnap ellátogatnak a Várkert Bazárhoz a V4 Karneválra.
Vágólapra másolva!

Február 7. és 18. között „Visegrádi Napok” néven kulturális és gasztronómiai eseménysorozat várja az érdeklődőket. A változatos programokat felvonultató kezdeményezés a Visegrádi Együttműködés aláírásának évfordulóját ünnepli, célja a tagországok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és hazánk közti kapcsolatok erősítése, közös kulturális értékeik bemutatása.

Forrás: MTÜ

A rendezvénysorozat fő eseménye a február 11-én, vasárnap a Várkert Bazárban és környékén szervezett V4 Karnevál lesz, ahol a részvétel teljesen ingyenes. Itt a V4 együttműködés aláírásának évfordulója alkalmából zenei és családi programokkal, jellegzetes négy-nemzeti bemutatókkal, esti fényfestéssel és tűzijátékkal várják az érdeklődőket. A karneváli hangulatot idéző programok mellett koncertek is szórakoztatják majd a vendégeket:

11:00-12:00 – Kerekes Band

12:15-13:00 – Kolompos Együttes

13:30-14:40 – Balkan Fanatik

15:10-16:30 – Caramel

17:00-18:00 – Lajkó Félix és az Óperentzia

18 órától pedig látványos fényfestés kápráztatja majd el a vendégeket, illetve tűzijátékot tekinthetnek meg a Duna-korzóról és a Várkert rakpartról.

A V4 Karnevál teljes programja megtekinthető ITT.

A Visegrádi Napoknak azonban ezzel még nincs vége, február 18-áig az alábbi programok várják az érdeklődőket:

SIRHA Budapest 2018 kiállítás február 7-9. – a V4 Menü bemutatója február 7-én

Az eseményen a Magyar Turisztikai Ügynökség bemutatja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a meghívott szlovák, cseh és lengyel séfek által összeállított V4 Menüt a nagyközönség és a sajtó számára. A tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételeket egy játék keretében a nyertesek meg is kóstolhatják majd.

V4 Menük Hete – február 12-18.

A V4 Menük Hetén mindenképp érdemes lesz ellátogatni a weboldalon felsorolt éttermekbe. A február 12. és 18. közötti hét ugyanis egy olyan különleges időszak, amikor exkluzív módon szerepeltetik majd ezek a vendéglátóegységek étlapjaikon a V4 országok vezető séfjei által összeállított V4 Menüt. Ne hagyja ki az egyedülálló lehetőséget, és kóstolja meg az izgalmas ételeket!

Csík Zenekar és szlovák vendége koncert a Várkert Bazárban február 16-án

A V4 Várkert koncertsorozat ingyenes zenei előadásain idén is minden alkalommal egy hazai, illetve egy-egy további V4 tagország fellépőinek koncertjét hallgathatja meg a közönség. Elsőként a Csík Zenekar Kossuth-díjas magyar népzenei együttes lép fel a Várkert Bazár Nagytermében, a meghívott vendég pedig ez alkalommal a negyvenes-ötvenes évek jazz klasszikusait idéző szlovák Nothing But Swing Trio. A koncertekre a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat a szervezők az előadást megelőző csütörtökön 20 óráig fogadják a [email protected] email-címen.

A mozi szerelmeseinek ajánljuk az Előhívás - #V4 filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínházban, amely február 14-17-ig tart, és előadásaira az egységes kedvezményes jegyár 800 forint. A filmfesztiválon a Visegrádi országok itthon ritkán vagy sosem vetített, tabutörő kultuszfilmjeit tekinthetik meg az érdeklődők, a részletes program az alábbi oldalon található.

A programok további részleteiről a V4 KÖZÖSEN weboldalon olvashat.