Magyar Péter leleplezte saját magát: a baloldal titkos tanácsadója mögötte áll - videó

Vágólapra másolva!
Magyar Péter egy baloldali propaganda-interjúban elszólta magát, és leleplezte, hogy Hann Endre, a Medián nevű közvéleménykutató cég vezetője az egyik titkos támogatója. Az agresszív exférj elmondta, hogy találkozott a közvélemény-kutatóval, aki adatokat is osztott meg vele. Hann Endre a baloldali kormányok rengeteg pénzzel kitömött háttérembere: dolgozott Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon mellett is. Ő volt az, aki 2018 előtt Juhász Péter előretolását javasolta, és az ő tanácsait alapul véve léptették vissza 2022-ben az esélytelenné vált Karácsony Gergelyt Márki-Zay Péter javára. Most Magyar Pétert próbálja segíteni: ez is bizonyítja, hogy Magyar a baloldal embere.
Vágólapra másolva!

Az agresszív exférj, Magyar Péter is megkapta múlt héten a lehetőséget egy propaganda-interjúra a Spinoza-házban, ahogy korábban a baloldal minden kiszemeltje. Az este azonban nagyon rosszul sikerült Magyarnak: elszólta magát, és kibeszélte, hogy a baloldal régi háttérembere, titkos tanácsadója, Hann Endre támogatja. 

Hann Endrével beszéltem, mérnek rengeteg mindent

- mondta Magyar a beszélgetésben Rangos Katalinnak. 

Kicsoda Hann Endre?

Hann Endre önmagát és a cégét független közvélemény-kutatóként próbálja beállítani, azonban többször kiderült, hogy a baloldal titkos tanácsadója. 

Cége, a Medián a Gyurcsány-kormány alatt több mint 700 millió forint értékben kapott megbízást a Miniszterelnöki Hivataltól, annak egyik legfontosabb tanácsadó és felméréseket végző partnereként. 

A közvélemény-kutató cég és az akkori baloldali politikai elit közötti szoros kapcsolatot bizonyítja az a tény is, hogy Karácsony Gergely is dolgozott a Mediánnál, miközben 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója is volt.

Hann Endre cégével több lejárató kampányt is végrehajtott jobboldali politikusok ellen. Többször is ő állt a háttérben, amikor a baloldal kétségbeesetten keresett potenciális miniszterelnök-jelölteket. 

Ő "találta ki" Bajnai Gordont a 2014-es választás előtt. Egy alkalommal - az ismert manipulációs technikájával - 22 százalékot jósolt neki, így próbálva mellé állítani a baloldali szavazókat.

Hann Endre

Ő "fedezte fel" Juhász Pétert is 2018 előtt, egy alkalommal egy olyan kutatást is nyilvánosságra hozott, amely azt állította, hogy Juhász 18 százalékon áll (ezt a technikát alkalmazta Bajnainál is).

Ő volt az is, akinek mérései megmutatták a baloldalnak, hogy Karácsony támogatottsága összeomlott, ezért le kell cserélni a 2022-es kampány előtt. Az ő tanácsára választották ki jelöltnek Márki-Zay Pétert. 

Hann Endre minden jelentős, vagy jelentősnek tűnő baloldali vezető mögött felbukkant,

így Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, Karácsony és Márki-Zay mögött is.