Szerelme kérésére mosott pénzt egy idős asszony

Vágólapra másolva!
A 75 éves asszony az interneten ismerkedett meg egy csalóval, aki szerelmet ígért neki. A csaló kérésére az asszony több számlát is nyitott. Az azokra utalt pénzt felvette és kriptovalutát vett belőle. A rendőrök hiába figyelmeztették, hogy bűncselekményt követ el.
Vágólapra másolva!

Az asszony 2021 végén az egyik közösségi oldalon ismerkedett meg egy ismeretlen maradt, magán Jemenben szolgáló ENSZ-alkalmazottnak kiadó csalóval. Szerelemmel hitegette az asszonyt és azt ígérte, hogy Magyarországon fog majd letelepedni. 2022-ben rávette arra, hogy egy banknál nyisson számlát. Azt hazudta, hogy arra nehéz sorsú, árva gyerekek küldött támogatást fognak utalni. 

Az asszony azt meg is tette, majd a számlára utalt összeget készpénzben felvette és kriptovalutát vett. A számlára valójában csalásokkal szerzett pénzt utaltak. 

teljes útlezárás a 82-es főúton, baleset, lezárás, rendőr, rendőrautó, rendőrség, balesetrendőr
Képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock/juhaszdani

A rendőröknek gyanús lett, amit az asszony csinált és figyelmeztették, hogy egy bűncselekménnyel lehet összefüggésben. Az asszonyt ez nem érdekelte, a csaló utasításait követve újabb számlát nyitott, majd kriptovalutát vett a pénzből. Ezek után a rendőrség zárolta több számláját is, mire az asszony újabbat nyitott. 

Az asszony 2022 februárja és szeptembere között közel 30 millió forintot vett fel a számlákról. 

Az ügyészség pénzmosás miatt emelt vádat az asszony ellen. 

Az Origo megírta, hogy korábban 34 embert fogtak el Magyarországon 10 milliárdos pénzmosás miatt, két somogyi nő pedig egy plébániától kicsalt pénzt mosott tisztára. Az Egyesül Királyság legnagyobb pénzmosóját a múlt hónapban tartóztatták le.