Otthon nyomtatott pénzt egy komáromi férfi

Vágólapra másolva!
Egy komáromi férfi több 10.000 forintos bankjegyet nyomtatott ki otthon. Először, egy mosonmagyaróvári rendezvényen sikeresen fizetett a pénzel, másodszor azonban lebukott.
Vágólapra másolva!

A férfi az otthonában kinyomtatott 3 darab 10.000 forintos bankjegyet. A pénz képmását az internetről letöltötte, kinyomtatta majd kivágta. 

Két hamis bankjeggyel 2022 októberében sikeresen vásárolt egy mosonmagyaróvári rendezvény büféjében. 

Egy hónappal később, egy győri szórakozóhely bárjában akart fizetni, a pultos azonban észrevette, hogy a pénz hamis. A férfit a biztonsági őrök tartóztatták fel. 

A férfi még két bankjegyet akart hamisítani, egy A4-es lapra két 10.000-es bankjegy képét nyomtatta ki. Ezt a rendőrök az autójában találták meg. 

Az ügyészség pénzhamisítás miatt emelt vádat a férfi ellen, a bíróság pedig 2 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy szerb férfi hamis euróval fizetett Budapesten, egy kiskunhalasi dohányboltban pedig játékpénzzel próbáltak fizetni. Zuglóban 20 ezreseket hamisítottak, egy somogyi férfi pedig hamis pénzel vett hangfalat az ismerősétől.