Orbán Viktor: Többszörösére növeltük a börtönben lévő pedofilok számát

Vágólapra másolva!
4000 milliárd forintos fejlesztés volt Budapesten, sok település szeretné, ha ennyi pénzt kapnának - mondta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában hétfőn az Országgyűlésben. A kormányfő arról is beszélt, hogy napokon belül visszakerül a ferihegyi repülőtér állami tulajdonba, és ahogy ez megtörténik, a kormány dönteni fog az oda vezető infrastruktúra fejlesztéséről is.
Vágólapra másolva!

A kormány kegyelmi ügyekbe eddig sem szólt bele, és ezután sem kíván beleszólni. Ezek a köztársasági elnökre tartoznak – fogalmazott Orbán Viktor a Parlamentben, válaszolva a DK-s Arató Gergely azonnali kérdésére. A miniszterelnök elmondta, hogy a pedofiloknak és a pedofilokat segítő személyeknek a börtönben van a helyük.

A többszörösére növeltük a börtönben lévő pedofilok számát

– jelezte a kormányfő. Mint mondta, a kormány feladata kizárni annak a lehetőségét, hogy pedofil bűncselekmények elkövetői vagy érintettjei bármilyen enyhítést vagy kegyelmet kaphassanak.

Orbán Viktor közölte: az igazságügyi miniszter dolga, hogy gondoskodjon az igazságügyi rendszer gördülékenységéről. Szót ejtett arról is, hogy 2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, míg most ez a szám 663.

 

Ebben a kormányban vannak következmények

Egyfolytában a magyar embereket segítem – válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök Toroczkai László, a Mi Hazánk parlamenti frakcióvezetőjének azonnali kérdésére, ami a végrehajtói kamara korábbi elnökét övező botrányra vonatkozott.

A kormányfő kijelentette: nem tűnik értelmes javaslatnak, hogy valaki azért ne töltsön be valamilyen állást, mert valamelyik miniszternek az évfolyamtársa volt, nem lehet őket kizárni azon munka lehetőségéből, ami a végzettségük alapján számukra nyitva áll. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy

nem zárkózik el attól, hogy új rendszert dolgozzanak ki a végrehajtásról;

Toroczkainak azt tanácsolta, hogy egy ilyen javaslattal forduljon az igazságügy-miniszterhez.

– Ha arra gondolt, ami a végrehajtó kamara elnökével függ össze, akkor ő a bíróság előtt áll a vádak szerint a vele együtt érintett államtitkárral. Egy kormánynak így kell eljárni, ebben a kormányban ennek vannak következményei – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor: Napokon belül visszakerül a ferihegyi repülőtér állami tulajdonba

Orbán Viktor kormányfő Kanász-Nagy Máténak (LMP) azt válaszolta, Budapesttől 280 milliárdos adósságot vettek át. 280 milliárd forintos terhet vettek le a budapestiek válláról - tette hozzá. 4000 milliárd forintos fejlesztés volt Budapesten, sokan szeretnék, ha ennyi pénzt kapnának - mondta a kormányfő. Több százmilliárdos állami beruházás fut Budapesten. Aránytalanul sokat juttat ennek a fővárosnak a kormány - mondta Orbán Viktor. A kormányfő arról is beszélt, hogy napokon belül visszakerül a ferihegyi repülőtér állami tulajdonba, és ahogy ez megtörténik, a kormány dönteni fog az oda vezető infrastruktúra fejlesztéséről is.