Nemtörődömség vagy a nemzeti jelképeink meggyalázása?

Vágólapra másolva!
Felszólították a Karácsony Gergelyéket, hogy azonnal pótolják a nyolc hónapja megrongált Szent Koronák kőkeresztjeit a Margit hídon.
Vágólapra másolva!

2023. augusztus 24-e óta - immár 8 hosszú hónapja, lassan egy teljes várandósság időtartama alatt - nem sikerült a Margit hidat ékesítő, vandálok által megrongált koronákat helyreállítani, hívja fel rá a figyelmet a Szent István Intézet közleményében. 

Mint írják, 

legszentebb nemzeti jelképünk nélkülözhetetlen tartozékai, a hat letört kőkereszt pótlására a fővárosnak nem volt elegendő 8 hónap - azóta is torzóként állnak az egyik legszebb és legforgalmasabb Duna-híd mészkő koronái, Budapest és az egész nemzet szégyenére.

Az Intézet megjegyzi, hogy 

Amennyiben gondatlanságból nem történt meg a kőkeresztek pótlása, az elfogadhatatlan nemtörődömségről árulkodik. Ha tudatosan nem került helyreállításra a hat megrongált Szent Korona, az a nemzeti jelképeink semmibevétele, meggyalázása, 

de mindkét eset megmagyarázhatatlan, ezért a kereszténydemokrata Szent István Intézet sok felháborodott nemzettársunk nevében felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal gondoskodjon a fájóan hiányzó kőkeresztek pótlásáról!

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, tavaly augusztusban három férfi törte le a hat kőkeresztet a Margit hidat díszítő Szent Koronákról, amelyeket a fővárosnak azóta sem sikerült pótolnia.