Lelepleződött a Gyurcsány-módszer működése Újpesten - videó

Gyurcsány Ferenc, GyurcsányFerenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke
Budapest, 2024. február 24. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 20. évértékelő beszédét tartja a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. február 24-én. MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag az történik Újpesten, amit a bukott miniszterelnök látni akar. Titkos megállapodások, Bajnai régi emberei és rejtélyesen felszívódó közpénz.
Vágólapra másolva!

Trippon Norbert a gyurcsányi „iránymutatás” egyik leglelkesebb híve, hiszen gyakorlatilag az történik Újpesten, amit a bukott miniszterelnök látni akar. Titkos megállapodások, Bajnai régi emberei és rejtélyesen felszívódó közpénz: a IV. kerület visszament a 2010 előtti időkbe. Így működik a Gyurcsány-módszer Újpesten, írja a Pesti Srácok.

Nemrég öt pontban foglalta össze az Origo, hogy hogyan is néz ki a Gyurcsány-módszer működés közben. 

Újpestből inspirálódtunk, ahol a választáson nyerni képtelen Trippon Norbert árnyékpolgármesterként mozgatja a frontba tolt, azóta pedig félreállított Déri Tibort, és ahol olyan tisztán érvényesülnek a gyurcsányi elvek, hogy annak minden módszere tisztán kimutatható. 

Mintha csak maga a Vízivó Ember vezetné a kerületet.

  • A Gyurcsány-módszer első szabálya: vegyél egy törekvő, de nem túl erős képességekkel megáldott kollégát és told magad elé.
  • Második szabály: soha ne hagyj az eldobható emberednél hatalmat. Déri ugyan megnyerte a választást, de semmit nem hagytak a kezében.
  • A Gyurcsány-módszer harmadik szabálya az, hogy éld fel és oszd szét a haveroknak a tartalékokat, kötelezd le az embereidet. Ez történt Újpesten is: hárommilliárd forinttal nőtt a személyi kiadások összege a jobboldali városvezetés ilyen jellegű kiadásaihoz képest. Mindeközben persze a beruházások és a fejlesztések pont fordítva változtak.
  • És, hogy mi a legfontosabb szabálya a Gyurcsány-módszernek? Hát az, hogy ha megszerezted a hatalmat, akkor hozd helyzetbe a haverokat, és velük lapátoltasd ki a közpénzt!
  • A Gyurcsány-módszer ötödik fontos szabálya ugyanis, hogy amikor már nincs szükséged az emberedre, akkor gyorsan szabadulj meg tőle. Mert a leglényegesebb mind közül, hogy magadnál tartsd a hatalmat és a pénzt, ameddig csak lehetséges.