Kovács Zoltán válaszolt az olasz szélsőbaloldali terrorista apjának

Vágólapra másolva!
Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk – így reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az olasz antifa, Ilaria Salis apjának - megalapozatlan - vádaskodására.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban - a már "megszokottak" mellett - új politikai támadássorozat indult Magyarország ellen, a hazánkba látogató, úgynevezett "antifasiszták" ügyében – mondta el a Facebookon közzétett videójában Kovács Zoltán.

Egyikük, Ilaria Salis társaival szervezetten, előre megfontoltan, csoportosan, általuk fasisztának gondolt embereket támadtak meg Budapesten, rendkívül súlyos sérüléseket okozva nekik - idézte fel az államtitkár. Elmondta: Salis apja az elmúlt időszakban súlyos, megalapozatlan vádakat fogalmazott meg a magyar kormány ellen újfent, amelyek mellett "nem lehet szó nélkül elmenni".

Ezekre politikai válaszok születtek - szögezte le, hozzátéve: Magyarország tekintélyének, becsületének, a bíróságok függetlenségének megvédése "kutya kötelességünk".