Kocsis Máté: A baloldal továbbra is háborúpárti állásponton van

KOCSISMáté
Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetõje beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexón 2023. november 18-án
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A háború nem európai érdek, míg most háborús készülődés van - mondta Kocsis Máté az Országgyűlésben hétfőn. A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal a háborúpárti állásponton van, és nem lesz ebben változás.
Vágólapra másolva!

Ma már világosan látszik, hogy a tőlünk nyugatabbra lévő országokban a kampány legfőbb témája a háborúhoz való viszony – mondta Kocsis Máté napirend előtt az Országgyűlésben. A Fidesz frakcióvezetője rámutatott arra, hogy két éve még csak sisakokat küldtek, míg ma már katonákat küldenének, akik egyébként Ukrajna mellett vannak. Azért kell változást elérni az európai politikában, hogy a háborúpárti erők gyengüljenek - tette hozzá.

Sem a Nyugat nem képes legyőzni Oroszországot, sem Oroszország a Nyugatot, tehát egy súlyos eszkalációt kell megelőzni. 

A háború nem európai érdek, míg most háborús készülődés van - mondta Kocsis. A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal a háborúpárti állásponton van, és nem lesz ebben változás. Miután nemcsak hazai, hanem európai kampánytéma is lesz a háború és a biztonság, ezért még hangosabb lesz a kormánypártok békepárti álláspontja – tette hozzá.  

Kocsis Máté felhívta a figyelmet arra is, hogy pontosan a nőket segítő lépések miatt lett ismert több nők elleni erőszakos cselekedet. Szólt arról is, hogy felháborító és penetráns, amit a baloldal a Varga Judit elleni erőszak ügyében tett. Önök teljesen hiteltelenek ebben a témában – zárta a Fidesz frakcióvezetője. 

Dömötör Csaba a válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy egyre nagyobb a háborús készülődés Európában. Közös NATO-misszió körvonalazódik Ukrajnában – tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Minden követ meg kell mozgatni annak érdekében, hogy a mi térségünk ne legyen háborús színtér.