Hatala Anna lesz a polgári titkosszolgálati csúcsszerv vezetője

Vágólapra másolva!
2024 április 15-től Hatala Anna vezeti majd a Nemzeti Információs Központot (NIK), jelent meg a Magyar Közlönyben. A titkosszolgálati szakember Kovács Zoltán Andrástól veszi át a főigazgatói pozíciót.
Vágólapra másolva!

Az immáron 20 éve titkosszolgálati szakemberként működő Hatala Anna nemzetbiztonsági dandártábornok 2004-ben szerzett jogász végzettséget az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán. Még ebben az évben szerelt fel első munkahelyére, az Alkotmányvédelmi Hivatal jogelőd szervéhez, ahol az évek során fokozatosan lépett előre a ranglétrán. Beosztottként, osztályvezetőként, majd két évig a Belügyminisztériumba vezényeltként látott el feladatokat. Ezt követően az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának Műveleti Kabinetjét vezette, majd 2020. októberétől főigazgató-helyettesként szolgált. A NIK főigazgatói pozícióját április 15-től veszi át.

Mint azt megírtuk, Biró Marcell a Miniszterelnök Nemzetbiztonsági Főtanácsadója igen erős szakmai csapatot épít maga köré. Közvetlenül az ő munkáját fogja segíteni Porkoláb Imre honvéd dandártábornok, aki a közelmúltig védelmi innovációért felelős miniszteri biztosként dolgozott és Kovács Zoltán András nb. dandártábornok, titkosszolgálati top szakember is. Ezt a sort erősíti Hatala Anna nb. dandártábornok leigazolása, mivel a NIK szakmai irányítása is Biró Marcell hatáskörébe tartozik.