Hajókkal tüntettek a Dunán Karácsony Gergely őrült terve ellen

Vágólapra másolva!
Huszonhét hajóval tiltakozott szombaton a Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége – írta meg a Világgazdaságra hivatkozva a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Idén a hagyományos kirajzás – amelyen mintegy négyezer utas vett részt a járművek fedélzetén – egy békés tiltakozással kapcsolódott össze, a hajózásból élők a Duna-parti építési szabályzat tervezett módosítása ellen tiltakoztak ilyen módon. A portál szemléje szerint utóbbiban azt rögzítenék a fővárosi döntéshozók, hogy 

az érintett partszakaszon 24 kikötő helyett 9-et használhatnak majd a hajók

 – írta a lap.

Karácsony Gergely száműzné a hajókat

Ahogy a Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, Karácsony Gergely március végén hivatalos közösségi oldalán is bejelentette, hogy egy „bonyolult, sok egyeztetést igénylő tervezési, véleményezési folyamat” eredményeként kitiltaná a hajókat Budapestről, mivel azok megkeserítik a fővárosban lakók életét és elcsúfítják a panorámát. 

A főpolgármester kijelentéseivel kapcsolatban megkeresték Tóth Mihályt, a Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivőjét, aki a lapnak elmondta: 

az előzetes egyeztetéseken egyáltalán nem volt szó a hajósok kitiltásáról, a vízi járművek károsanyag-kibocsátása, zajszintje határértéken belüli, és egyelőre semmilyen konkrét tervezet nincsen a Duna-part parkosításáról.

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK