György László: A globális zöldenergetikai fordulatnak nemcsak követői vagyunk, hanem éllovasai

zöldenergia, napelem
Vágólapra másolva!
Magyarország a világ negyedik legnagyobb kapacitásával fog rendelkezni 2030-ra Kína, az Egyesült Államok és Németország után - mondta el György László kormánybiztos Veszprémben.
Vágólapra másolva!

Mi, magyarok büszkék lehetünk arra, hogy a globális zöldenergetikai fordulatnak nemcsak követői vagyunk, hanem éllovasai - mondta el György László kormánybiztos Veszprémben, aki szerint ez a zöldgazdaság minden területén előrehaladást jelent, így a zöldenergia megtermelésében, a tárolásában és a felhasználásában, valamint a zöldenergia újrahasznosításában, vagyis a körforgásos gazdaság bevezetésében. György László emlékeztetett, hogy április 15-ig tart az online zöldkonzultáció. 

2024-re Magyarország naperőművi kapacitásaiban elérte azt a szintet, amelyet 2030-ra tervezett. A 90 százalékosan karbonsemlegesen előállított villamosenergia-célt azt 2030-ra Magyarország teljesíteni fogja, és éllovas lesz az Európai Unióban

- emelte ki a kormánybiztos, aki azt is hozzáfűzte, hogy a zöldenergiát, mivel jobbára a nap- és a szélenergia rapszodikusan áll rendelkezésre, a felhasználásukhoz tárolni is szükséges őket. Leszögezte:

Magyarország a zöldenergia tárolására alkalmas tárolórendszerek gyártásában a világ negyedik legnagyobb kapacitásával fog rendelkezni 2030-ra.

 

Az M1 híradójában lévő riport ITT tekinthető meg 12:00 perctől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK