Elfogták a szegedi Fidesz-iroda ablakát kővel bedobó vandált

Fotó: Bordács Bálint
Vágólapra másolva!
Elfogták azt a 22 éves férfit, aki szombatra virradóra kővel dobta be a szegedi Fidesz-iroda ablakát. Az elkövető egyelőre még nem árulta el, miért rongálta meg az épületet. Nem ez volt az első támadás a nagyobbik kormánypárt ellen a városban.
Vágólapra másolva!

Rendőrautók jelentek meg szombatra virradóra a szegedi Fidesz-iroda előtt, ugyanis bedobták egy kővel az épület egyik ablakát. A rongáló szándékosan ezt az irodát nézhette ki, ugyanis csak a Fidesz-feliratú ablakra célzott, és azt törte be - írja a Délmagyar. Hozzátéve, hogy a rendőrök időközben elfogták az elkövetőt, egy 22 éves fiatal férfit, aki nem adott magyarázatot arra, miért dobálta meg a pártirodát.

Az esettel kapcsolatban a szegedi Fidesz egy közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy 

elfogadhatatlannak tartják az erőszak minden formáját. Szerintük a dollárbaloldal hecckampánya ismét célt ért, hiszen szombat hajnalban már sokadjára követtek el fizikai támadást a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodája ellen.

A szegedi Fidesz-irodát legutóbb 2022-ben támadták meg, akkor Molotov-koktéllal dobták be az üveget. 2018-ban is történt egy hasonló eset, ráadásul akkor az üveg betörése után egy nappal festékkel is összekenték az épületet. A Délmagyar kiemeli, a szegedi önkormányzat egyszer sem határolódott el a támadóktól.