Drámai újraélesztés Valonyán, hős nők mentették meg egy 5 éves fiú életét

Vágólapra másolva!
A haláltól mentett meg egy 5 éves gyereket két nő Valonyán. A helyi család- és gyermekjóléti szolgálat két munkatársa épp akkor sétált el egy ház előtt, amikor a gyerek rosszul lett az udvaron, és leállt a légzése.
Vágólapra másolva!

Mentőhelikopter szállította kórházba egy kisfiút, aki pár nappal ezelőtt az otthonában lett rosszul Vanyolán. 

A kisfiú meghalt volna, ha nincsenek ott a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai.

Töreki Anikó és Serfőző Éda, az intézmény munkatársai éppen a környéken jártak, amikor ijesztő hangokra lettek figyelmesek. 

Gondolkodás nélkül rohantak segíteni a nevelőanyának, aki sokkos állapotban volt a kisfiát tartva a kezében.

Elmondásuk szerint a gyerek a földön feküdt, amikor észrevették a nőt és a gyereket.

Rengeteg váladék volt a kisfiú tüdejében, szájzára volt, néha a nyelvére is ráharapott. A gyerek egyre rosszabbul lett, hirtelen elkezdett szürkülni a bőre, a szája lilult és egyre gyengébb volt a légzése aztán hirtelen megszűnt és a gyerek nem vett levegőt. A diszpécser mondta, hogy azonnal a fordítsuk a hátára a gyereket és újraélesztést kell csinálni.

- mondta az egyik nő.

A helyszínre gyorsan kiértek a mentősök, aki telefonon keresztül is segítettek, de addigra már sikerült a gyereket újraéleszteni. A két ezután is segítette a mentősök munkáját. 

A kisfiúnak valószínűleg tüdőgyulladása volt és láza, emiatt lázgörcsöt kaphatott. Rengeteg injekciót, infúziót és gyógyszert kapott az ellátás alatt.  

A gyerek azóta már jól van - írja a Bors.

Márciusban Orosházán egy iskolai konyhán esett össze egy nő, de sikerült az életét megmenteni. Januárban egy férfi egy villamoson lett rosszul Budapesten, míg egy hős diáklány Tatabányán mentett életet.

Címlapi képünk illusztráció!