Depeche Mode rajongókat vert át egy csaló

Vágólapra másolva!
Egy csaló férfi és társa több tízezer forintért árult jegyet a Depeche Mode koncertjére. Amikor egy vásárló megvette a jegyet a csaló azonnal elérhetetlenné vált. Később kiderült, hogy a jegy valójában nem is volt a férfiaknál. A vásárló miután feljelentést tett a rendőrségen, a rendőrök nagy erőkkel nyomozni kezdtek az ügyben és április elején elfogták a csalókat.
Vágólapra másolva!

Egy vásárló tett feljelentést a csaló ellen, mikor a március 26-i Depeche Mode budapesti koncertjére vásárolt a férfitól egy jegyet 50 ezer forintért, de miután elutalta a pénzt a hirdető elérhetetlenné vált és a jegyeket sosem küldte el neki.

A nyomozók azonosították a hirdetőt, a 28 éves F. Rajmondot, majd egy másik férfit is, akinek a bankszámlájára a vevő utalta a hamis jegyek árát. Kiderült a 49 éves B. Péter azért nyitott számlát, hogy az F. Rajmond által kicsalt pénzek arra érkezzenek.

F. Rajmondot és B. Pétert a nyomozók április 4-én Heves vármegyében fogták el, akiknek a lakásában más nevére szóló hitelintézeti és távközlési szerződést, magyar és külföldi bankkártyákat, 30 SIM-kártyát, két tabletet és három mobiltelefont foglaltak le.

Sőt, F. Rajmond lakásán drogot is találtak. Emiatt a rendőrök drogbirtoklás miatt külön eljárást indítottak a férfi ellen.

Később az is kiderült, hogy F. Rajmond ellen hasonló módszerekkel elkövetett csalások miatt négy másik rendőrkapitányság is eljárást indított korábban. A férfi valószínűleg még több vásárlót vert át, így a rendőrök vizsgálják, hogy kitől csalhatott még ki pénzt.

F. Rajmondot csalással gyanúsítják, ezért őrizetbe vették. B. Pétert csalás és pénzmosás miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. 

Egy idős asszony szerelme kérése mosott pénzt. Egy kazincbarcikai nőtől Kalóztámadásra hivatkozva csaltak ki több millió forintot. Egy fiatal pár csaknem 150 embert vert át internetes csalásokkal.