Családi tragédia: hétgyerekes család otthona égett le Nyírgelsén

Vágólapra másolva!
Elektromos tűz miatt égett le egy családi ház Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A hétgyerekes családért összefogott a közösség.
Vágólapra másolva!

Nagy Enikő és férje, Kiss Tibor hét gyereket nevelnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírgelsén. A házaspár 17 éve építette otthonukat, amit folyamatosan újítgattak. 

Március 29-én, nagypénteken egy elektromos tűz miatt leégett a családi házuk.

Enikő az egyik szobában nézte gyerekeivel a tévét, amíg a 3 és 4 éves kislányait altatta. Ekkor vette észre, hogy a hátsó szobából árad ki a füst - írja a Bors.

Először azt hittem, hogy a kályhából esett ki a cső, de amikor kiszaladtam láttam, hogy akkora a füst, hogy menekülni kell. A lányok, mivel altattam őket, szinte csak egy szál pólóban menekültek ki velünk a házból, még épp időben

 – mesélt a balesetről Nagy Enikő. Az édesanya lélekjelenlétének köszönhető, hogy a hétgyermekes családból senki sem sérült meg, ugyanis pillanatokkal azután, hogy kimenekültek a házból kitörtek az ablakok és felcsaptak a lángok.

 

Azonnal hívtam a tűzoltókat, a szomszéd szaladt oda segíteni és lapátolni kezdte a homokot a tűzre. A hátsószobánk teljesen használhatatlan lett és az egész ház tiszta korom. Bent égett minden értékünk, a pénztől és bankkártyáktól kezdve, a bútorokon, ruhákon át a laptop, TV, telefonig 

–részletezte az édesanya. A házban szinte minden bútor megégett, de még a gyerekek tanfelszerelése, iskolatáskája és a három hónapja vásárolt új gyerekbútor is.

Összefogott a környék a családért

Egy nagy család számára az ünnepekre való felkészülés alapból is nagy erőfeszítést igényel. Enikőék már mindent bevásároltak a húsvéti ünnepi asztalra, de az egész porrá égett a nagypénteki tűzben. A helyi élelmiszerbolt egy 50 ezer forintos élelmiszercsomaggal lepett meg őket, hogy legyen mit tenniük az ünnepi asztalra. Ráadásul nem csak arra a pár napra kaptak segítséget.

Már szinte minden felújítási munkára van jelentkező, vettek nekünk új ablakokat is. Így most azt mondhatjuk, hogy a tűz után is újra tud épülni a házunk megégett része 

– hálálkodott a környékbélieknek Enikő.