Biciklis kokainfutárt fogott a rendőrség - videó

Vágólapra másolva!
Nem csak a futárt, hanem a hálózat fő emberét is sikerült elkapnia a hatóságoknak egy összehangolt akció keretein belül.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 40 éves budapesti férfi 2020 júliusától a 2021. szeptemberi elfogásáig rendszeresen árult kokaint úgy, hogy azt egy III. kerületi lakásban tárolta, adagolta és ott adta oda a lakásba érkező vevőit. A vevők többnyire készpénzzel, de esetenként átutalással is fizettek. A kábítószer terjesztésébe a férfi bevonta feleségét is, aki az útmutatásai szerint alkalmanként részt vett a kokain darálásában, hígításában és adagolásában, valamint – a férfi távollétében – tartotta a vevőkkel a kapcsolatot.

Kokain, illusztráció,
Képünk illusztráció
Fotó NurPhoto via Getty Images

Esetenként előfordult, hogy ő maga vitte el az árut az adott címre autóval, illetve a hálózat fontos szereplője volt még egy biciklis futár is, akivel a férfi általában délutánonként találkozott. Ilyenkor átadta a futárnak a kiporciózott kokaint, a kiszállítási címekkel együtt, majd estefelé eleinte napi, majd heti rendszerességgel egy óbudai benzinkúton elszámoltak. 

A rajtaütés is egy ilyen "átadás" során történt, 2021. szeptember 29-én, amikor a rendőrség elfogta mindkettőjüket.

Az ügyészség szerint a kokain forrása – azaz a „felsőbb kapcsolat” – egy 66 éves férfi volt, akinek egy, szintén óbudai lakásában ugyanezen a napon a rendőrség házkutatást tartott, ahol jelentős mennyiségű kokaint találtak.

A Fővárosi Főügyészség a három, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfi vádlottra fegyházbüntetés, míg a nővel szemben börtönbüntetés, továbbá mindegyikük ellen pénzbüntetés kiszabását javasolta.