Több mint tízszeres áron dolgozott egy áltaxis Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy motoros rendőr igazoltatott egy taxist Budapest belvárosában. Kiderült, hogy nem volt taxis engedélye, az autónak több mint 1 éve lejárt a műszakija, ráadásul a megszabott tarifa több mint tízszeresét kérte el az utasoktól.
Vágólapra másolva!

Az egyik motoros rendőr március 16-án ellenőrzött egy taxist az V. kerületi Erzsébet téren. A sárga Mercedesen taxijelzés és rendszám volt, valamint a „Független szolgáltató” felirat. Ezen felül azonban rajta volt a hivatalos áraktól jelentősen eltérő ár. 

Az alapdíj egységesen 1100 forint, a taxisnál azonban volt olyan tarifacsomag, ami 12 200 forintról indult. 

Fotó: Police.hu 

Az idős sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy nem visz utasokat, ennek azonban ellentmondott, hogy viteldíj-kijelző, pénztárgép és POS terminál is volt az autóban, valamint utastájékoztatók is voltak kirakva.

Se a férfinak, se a kocsinak nem volt engedélye, ráadásul az autónak több mint egy éve le volt járva a műszakija. Ezek után a sofőr azzal próbált meg védekezni, hogy csak azért van taxijelzés az autón, hogy használhassa a buszsávot. 

Fotó: Police.hu 

A lejárt műszaki miatt a rendőr a helyszínen megbírságolta, levette a rendszámát, a taxizás szabályok miatt pedig közigazgatási eljárást indítottak ellene – írja a Police.hu

Az Origo korábban megírta, hogy egy biciklis és egy taxis összetűzésbe keveredett, egy másik taxis pedig az Árpád hídnál őrjöngött. A fővárosban pedig elképesztő módon lopta meg az utasát egy taxis.