Több mint félmillió nyugdíjas regisztrált a gondosóra szolgáltatásra, 106 éves a legidősebb

Vágólapra másolva!
Már több mint 600 ezren regisztráltak a Gondosóra szolgáltatásra, amely által eddig több mint 10 ezer életet mentettek meg, és 200 ezer hétköznapi ügyben tudtak segíteni a diszpécserközpont munkatársai - közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap.
Vágólapra másolva!

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a 65 éven felüliek számára igényelhető Gondosóra szolgáltatás használata során 

több mint 16 ezer alkalommal értesítették a családtagokat, hozzátartozókat, ismerősöket, és közel 15 ezer órán keresztül beszéltek az ügyfelekkel a diszpécserközpont munkatársai.

A főtanácsadó elmondta, hogy 

továbbra is a 106 éves Gizi néni a Gondosóra legidősebb felhasználója,

 és jó egészséget kívént az idős asszonynak.
Nyitrai Zsolt videóbejegyzésében minden nyugdíjast arra ösztönöz, hogy regisztráljon, mert a gondosóra "biztonságot ad a nyugdíjasnak és nyugalmat a hozzátartozóknak. Segítséget jelent egy gombnyomással".

Ahogyan már korábban megírtuk, konkrét példa is volt rá, hogy a gondosóra megmentette egy idős nő életét. A programot tavaly ősszel indította el a kormány, azóta egyre többen veszik igénybe az életmentő szolgáltatást. 

Ahogyan Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár fogalmazott, valódi mérföldkövet jelent a magyar idősgondozásban.

Forrás: MTI