Tarlós István szerint Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb Budapest vezetésére

Tarlós István főpolgármester elégedetten nyilatkozgatott útközben
Tarlós István főpolgármester elégedetten nyilatkozgatott útközben
Vágólapra másolva!
Az egykori budapesti főpolgármester a Metropolnak adott interjújában elmondta, hogy főpolgármesternek lenni „tízpróbás foglalkozás”: nagyon sok mindenhez kell érteni, és erre az összetett feladatra szerinte egyértelműen Szentkirályi Alexandra, az ő volt helyettese a legalkalmasabb.
Vágólapra másolva!

A lap a közelgő önkormányzati választásokról kérdezte Tarlós Istvánt, aki ismeri Karácsony Gergely korábbi közgyűlési munkásságát, ahogyan Vitézy Dávidot és Szentkirályi Alexandrát is, mivel hosszú ideig mindkettőjük közvetlen főnöke volt.

Úgy látja, 

Karácsony csak ígérget, de nem tesz semmit, az őt érintő állandó zűrös ügyek kapcsán állandóan megijed és másra mutogat, Vitézy Dávidnak kiváló a memóriája, de csak egy területhez ért, ami iránt szélsőséges érdeklődést tanúsít. Szentkirályi Alexandra, az ő volt helyettese viszont széles látókörű, van városvezetői tapasztalata, és jelentős a lobbiereje.

Szerinte a Fidesz Budapesten Szentkirályi Alexandrával tudná a legtöbb szavazatot begyűjteni, a három jelölt közül is ő ismeri legjobban a fővárosi terepet. "Ráadásul nagyon jól kommunikál, humán területen otthon van, és jó arca lehet Budapestnek, mert ez sem mindegy. Még egy bizonyosnak tűnik: a fejlesztések tekintetében a legfajsúlyosabb lobbiereje neki van. Ha a stábja abban fog segíteni neki, hogy pozitív kicsengésű kampányt folytasson, akkor esélyesnek tartom a győzelemre is" - mondta.  

Véleménye szerint a korábbi kormányszóvivő képes együttműködni azokkal az erőkkel, akiktől az önkormányzat mozgástere függ.

Nekem is voltak a Fidesszel ellentéteim, de mindig megvolt az az alap-együttműködés, amely eredményre vezetett. Most Karácsony Gergely fényesen bizonyítja, hogy milyen, amikor ez hiányzik. 

Tarlós István emlékeztetett, Szentkirályi Alexandra volt minden idők legfiatalabb főpolgármester-helyettese, és azt megelőzően öt évig fővárosi képviselőként is dolgozott. 

Ez kilenc szakmai év, amiből öt kifejezett városvezetői gyakorlat

- emelte ki. 

Karácsony Gergely elmúlt öt évét úgy jellemezte, hogy abban a teljesítmény nagyon hiányzik, a főpolgármester önállósága is "a legfinomabban szólva erősen megkérdőjelezhető". 

Amikor felmerül a neve egy problémás ügy kapcsán, amelyből bőven van, akkor megijed és azonnal talál valaki mást, akire aztán mutogat. Tíz esetből tízszer kitalálja, hogy őt már megint félrevezették, aztán eliszkol. Egyik vizsgálóbizottságot csinálja a másik után, különösen olyan ügyekben, amelyeknek ő is részese volt. Ezeknek a bizottságoknak aztán szeret az élére állni, és szavazni a kérdésben. Most az ilyen lépései inkább az őt körülvevő számos zűrös ügy eltakarási kísérleteiként értelmezhetők. Számomra ezek nem szimpatikus tünetek

- mondta el Tarlós István.