Súlyosan megsérült egy motoros egy szabálytalanul kanyarodó sofőr miatt - videó

Baleset lett a szabálytalan kanyarodás vége, címlapi kép, illuszráció
Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vágólapra másolva!
A sofőr egy kereszteződéshez ért, és be akart kanyarodni, azonban nem vette észre a szembe jövő motorost, és összeütközött vele. A motoros súlyos sérülést szenvedett. Az ügyészség közvetítői eljárás céljából felfüggesztette a sofőr ellen folytatott eljárást.
Vágólapra másolva!

A férfi júniusban Hevesről haladt autójával Boconád felé, amikor egy kereszteződésben balra akart kanyarodni. Szemből érkezett egy szabályosan közlekedő motoros, aki viszont egyenesen akart továbbhaladni. 

A sofőr folyamatosan lassított, de nem vette észre a motorost, és karambolozott vele. A balesetben a motoros súlyosan megsérült.

Az érintettek a vallomásaik során azt kérték, hogy az ügyészség közvetítői eljárásra utalja az ügyet. Mivel annak minden további jogszabályi feltétele is fennállt, az egri ügyészség ezt elrendelte, a férfi ellen folyó eljárást pedig hat hónapra felfüggesztette.

Közlekedési bűncselekmények esetén az ügyet akkor utalják közvetítői eljárásra, ha az eset nem szándékosan történt, hanem figyelmetlenség okozta. Ilyen esetekben az elkövetőnek van módja jóvá tenni az okozott bűncselekményt, amit tevékeny megbánásnak nevezünk.

Forrás: Ügyészség