Simicskó István: Ismét ki kell állnunk a függetlenségünkért és a békéért

Fidesz-KDNP tájékoztató, Esztergom, Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezető, sajtótájékoztató, esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünete, 2023. 09. 21.
Simicskó István és Kocsis Máté sajtótájékóztatót tart a Fidesz esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében 2023. szeptember 21-én
Vágólapra másolva!
Ha nem ragaszkodunk magyarságunkhoz, hitünkhöz és elveinkhez, akkor a nemzetnek itt Európa közepén, Nyugat és Kelet határán nincs jövője - így fogalmazott a KDNP frakcióvezetője a párt ünnepi közleményében.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb magyar szavait idézte a Kereszténydemokrata Néppárt MTI-hez eljuttatott ünnepi közleményében.

Széchenyi István szerint szabadságát az ember rendszerint akkor becsüli, amikor már nem szabad, vagy ha szabadságát végtelen áldozatokkal vívta ki

- írta a Simicskó István frakcióvezető a párt közleményében, kiemelve:

A legnagyobb magyar szavai rávilágítanak az igazságra, amely magyarságunk évezredes történelmét végigkísérte. Ha nem ragaszkodunk magyarságunkhoz, hitünkhöz és elveinkhez, akkor a nemzetnek itt Európa közepén, Nyugat és Kelet határán nincs jövője. 1848 márciusában az elnyomott magyar nép kezébe vette a sorsát, s nem félt vért ontani áhított szuverenitásáért, azért, hogy maga dönthessen a legfontosabb kérdésekben.

Úgy fogalmazott:

A szabadságharc drámai küzdelemben elbukott a túlerővel szemben, azonban a forradalmárok harca és a hősök áldozata nem volt hiábavaló. Az 1989/90-es rendszerváltoztatás végül visszahozta Magyarország függetlenségét. Szuverenitásunk, az őseink által ránk hagyott szabadság nagy kincs, melyet elveszíteni könnyű, visszaszerezni viszont nagyon nehéz.
 

A történelem úgy alakította, hogy ismét ki kell állnunk függetlenségünkért és a békéért! A nemzetközi politikai és pénzügyi nyomásgyakorlás, a hitünket és hagyományainkat veszélyeztető migráció, valamint a háború eszkalálásától sem visszariadó baloldali brüsszeli vezetés vádaskodásával szemben kell megmaradnunk higgadt, büszke és sikeres nemzetnek! Tisztelet elődeinknek, akik megmutatták nekünk az utat és példájukkal erőssé teszik szívünket!

- zárul a közlemény.