Simicskó István: A pedofíliával gyanúsított férfi cégével áll szerződésben a Gyurcsány pártja vezette önkormányzat

Fidesz-KDNP tájékoztató, Esztergom, Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezető, sajtótájékoztató, esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünete, 2023. 09. 21.
Simicskó István és Kocsis Máté sajtótájékóztatót tart a Fidesz esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében 2023. szeptember 21-én
Vágólapra másolva!
A fővárosi XI. kerület baloldali vezetésű önkormányzata egy olyan férfi cégével áll szerződéses kapcsolatban, akit egy újbudai óvodában elkövetett súlyos pedofil bűncselekménnyel gyanúsít a rendőrség - jelentette be a KDNP országgyűlési frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Simicskó István úgy fogalmazott: egy visszataszító, gyermekek sérelmére elkövetett súlyos bűncselekményre derült fény az elmúlt napokban, amelyet - a gyanú szerint - egy újbudai óvodában követett el egy ott pedagógiai asszisztensként dolgozó férfi, akit azóta a bíróság már le is tartóztatott.

A kereszténydemokrata politikus bemutatott egy olyan dokumentumot is, amely szerint 

az önkormányzatnak hatmillió forintos szerződése van a bűncselekménnyel érintett férfi által vezetett betéti társasággal.


Simicskó István szerint az ügyben László Imre polgármester, DK-s politikus felelőssége is felvetődik. Hozzátette: 

ha tudott a pedofíliáról, akkor azonnal le kell mondania.