Részegen, benyugtatózva okozott balesetet egy sofőr

Vágólapra másolva!
A férfit 2022 októberében a rendőrök előállították, mert eltiltás alatt, részegen és bedrogozva vezette a kocsiját Kiskunhalason. Délután azonban újra volán mögé ült, pedig még bódult állapotban volt. Egy előzés közben összeütközött egy szemből jövő autóval. A balesetben mindkét utasa megsérült, az egyiküknek maradandó fogyatékossága lett.
Vágólapra másolva!

A vezetéstől eltiltott férfi 2022 októberében úgy vezette az autóját Kiskunhalason, hogy előtte ivott és nyugtatót vett be. A rendőrök igazoltatták és előállították, 

ennek ellenére délután újra beült a volán mögé, pedig még bódult volt.

 Két utasával együtt elindult Kiskunmajsa felé. 

Kiskunmajsa közelében elkezdett megelőzni egy teherautót, de nem nézte meg, hogy szemből jön-e autó. Emiatt összeütközött a szemből érkező autóval. Az ütközés miatt először a teherautónak csapódott, majd többször átfordult a tengelye körül, végül egy kerítésen átrepülve a kerekein landolt egy füves területen. 

Fotó: Ügyészség.hu 

A balesetben az egyik utasa súlyosan megsérült, a másiknak pedig maradandó fogyatékossága lett. 

Az ügyészség a férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó ittas vezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés vétsége miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől.