Óriási tüzek tettek tönkre életeket és épületeket, egy szexelő pár miatt sokan kerültek utcára

Vágólapra másolva!
Szombaton kigyulladt a visegrádi Hotel Silvanus legfelső szintje és szinte teljesen kiégett. A hotel tele volt, csak a szerencsének köszönhető, hogy senki sem sérült meg. A tüzet egy elektromos hiba okozhatta. Korábban, a budapesti Ráday utcában egy kollégiumot gyújtott fel pár fiatal, ott egy családapa meghalt. Békéscsabán a város jelképének számító István Malom gyulladt ki, a IX. kerületben pedig egy szexelő pár miatt veszítette el több ember is az otthonát.
Vágólapra másolva!

200 vendég volt a hotelben 

A videgrádi Hotel Silvanus szombaton délelőtt gyulladt ki, és hatalmas károkat okozott az épületben. A legfelső, negyedik emelet gyulladt ki, ahol csak a vendégeknek fenntartott szobák voltak. 

A hétvégén 200 vendég volt a hotelben, 151 szobából 143 ki volt adva, de a tűzben nem sérült meg senki. 

Hotel Silvanus, Visegrád, tűz, ég, lángok, kigyulladt, HotelSilvanusVisegrád,
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az eddigi információk szerint a tüzet egy elektromos hiba okozta. A hotel igazgatója elmondta, hogy a jövőbeni foglalási lehetőségek megnyitása a következő hetek válasza és annak is a függvénye, hogy a szombati és a vasárnapi felmérések milyen eredményre vezetnek.

Négygyerekes családapa halt meg a tűzben 

Három fiú 2019 januárjában úgy döntött, hogy felgyújtanak valamit. Vettek egy üveg acetont, majd amikor meglátták a IX. kerületi, Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumának használaton kívüli ajtajának támasztott matracot, felgyújtották. A tűz gyorsan átterjedt az egész épületre, a kollégium lakói a riasztásra elkezdtek kijönni onnan. Egy 47 éves, négygyerekes családapa, aki a doktori munkája miatt aludt hetente egyszer a kollégiumban, későn vette észre, hogy baj van. 

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Nem ismerte jól az épületet, ezért rossz irányba menekült. Belélegezte a forró levegőt, a harmadik emeleti lépcsőfordulóban összeesett és meghalt. 

A tűz miatt 90 ember menekült ki a kollégiumból, a szomszédos társasházban pedig 50 embernek kellett elhagynia az otthonát. Az épületet le kellett bontani. 

Hatalmas lángokkal égett a városi jelkép 

2019 májusában egy gyalogos vette észre, hogy kigyulladt Békéscsaba egy jelképre, a Gőzmalom téren lévő István malom. A tűz hatalmas lángokkal égett és nagyon gyorsan terjedt, összesen hét településről jöttek tűzoltók. 

Összesen 15 tűzoltóautó volt a helyszínen és 67 tűzoltó próbálta oltani a lángokat. 

Fotó:  MTI/Lehoczky Péter

Az oltás közben a helyiek megálltak az épület közelében, onnan figyelték a tűzoltók küzdelmét, volt, aki könnyes szemmel. A városban teljes volt a döbbenet. A malom mögött van a Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai tagkórháza, fennállt a veszélye annak, hogy ki kell üríteni. 

Estére a malom tetőszerkezete összeomlott. A tűzoltóknak este 8 óra után sikerült körülhatárolniuk a tüzet, majd még hosszú órákon keresztül oltották a lángokat. 

Részegen szexeltek, ezért égett le 16 lakás 

Teljes terjedelmében égett egy 18 lakásos sorház a IX. kerületi Füleki utcában 2022 júniusában. A tűzoltók nagy erőkkel voltak kint, 11 vízsugárral oltották a lángokat. Később kiderült, hogy mi okozta a tüzet. 

Egy asszony szexelni kezdett a párjával, a készülő ételt azonban a tűzhelyen felejtette.

 Emiatt égett le 16 lakás, közel 50 ember elveszítette az otthonát. A lakók szerint az asszony részeg volt, ezért felejtette az ételt a tűzhelyen. 

Fotó: Koncz Márton - Origo

Hamu hullott az égből 

Robbanásra és hatalmas füstre ébredtek a IX. kerületben 2018 márciusában. A Soroksári úton, a Magy Államkincstár melletti ötszintes raktár gyulladt ki. Rengeteg tűzoltó volt kint a helyszínen, az ember az utcáról figyelték a lángokat. A szomszédos épületeket elővigyázatosságból áramtalanították. 

Az egyik közeli boltban dolgozó nő akkor azt mondta az Origónak, hogy először egy nagy robbanást hallott, majd meglátta a füstöt, később pedig már hatalmas lángokkal égett az épület. 

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Amikor kinéztem az ablakon annyit láttam, hogy hamu hull az égből, és a ház belső udvara tele volt pelyhével”

 – mondta egy közelben élő nő. A környező utcákban parkoló autók szürkék lettek a hamutól. 

A tűzoltóknak még délelőtt sikerült eloltaniuk a tüzet, de még ezek után is órákig locsolták az épületet. Attól tartottak, hogy a lángok újra felcsapnak. Később az épületet életveszélyessé nyilvánították.