Óriási razziát tartott a rendőrség Budapest belvárosában

Vágólapra másolva!
A rendőrök március 22-én estétől másnap hajnalig hatalmas razziát tartott Budapest b3elvárosában a társszervek segítségével. 563 ember igazoltatták és 411 autót ellenőriztek, ezek majdnem negyede taxis volt. Összesen 13 embert fogtak el vagy vettek őrizetbe.
Vágólapra másolva!

A rendőrök Budapest V., VI. és VII. kerületében tartottak ellenőrzést több társszerv, mint például a NAV és a katasztrófavédelem segítségével. A fő cél a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása és a közlekedésre veszélyes sofőrök, autók kiszűrése volt. 

A belváros forgalmas közterületeit, szórakozóhelyek környékeit és egy szórakozóhelyet is ellenőriztek. 

Összesen 563 embert igazoltattak, közülük 13 embert fogtak el vagy vettek őrizetbe garázdaság, jogosítvány nélküli vezetés vagy szabálysértési körözés miatt. 

Fotó: Police.hu 

411 autót, közte 106 taxit ellenőriztek. A hatóságok 11 jegyzőkönyvet vettek fel, mert nem volt drosztengedély, eltért a tarifa, fix volt a viteldíj vagy más szabályszegés történt. Az egyik sofőrnek a bírságát már elzárásra változtatták, őt a rendőrök előállították. A férfi ezek után befizette a bírságát. 

A rendőrök 177 esetben fújatták meg a szondát, amit egy esetben jelzett pozitív étket, a sofőr ellen eljárást indítottak. 

A közlekedési hatóság 10 rossz állapotú autót soron kívüli műszaki vizsgára küldtek, engedély nélküli átalakítás miatt háromnak elvették a forgalmiját. 

Fotó: Police.hu 

Közterületi alkohol ivás miatt 15 alkalommal intézkedtek a rendőrök

Az Origo korábban megírta, hogy márciusban a hazai utakon indított razziát a rendőrség, korábban pedig 32 embert fogtak el egy éjszaka alatt a fővárosban. Januárban a vonatokat és a pályaudvarokat ellenőrizték.