Megvették őket kilóra - plakátkampányban leplezi le a baloldalt a CÖF

Vágólapra másolva!
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) legújabb plakátjaival a magyarok már az ország számos pontján találkozhatnak. A kezdeményezés hátterében az áll, hogy a dollárbaloldal a 2022-es országgyűlési választáson négymilliárd forintnyi külföldi forrást használt fel, így nem véletlenül a „megvették őket kilóra" nevet kapta a kampány. Az Origónak a CÖF szóvivője, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász beszélt a részletekről.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvényjavaslat is rögzíti, a 2022. évi országgyűlési választási kampányt már külföldről közvetlenül érkező pénzekkel próbálták befolyásolni, és ezt támasztotta alá az egységes baloldali ellenzék támogatásait feltáró nemzetbiztonsági vizsgálat is. A baloldal (az együtt induló hat párt és a civil szervezetek csoportja) közel négymilliárd forintnyi külföldi forrást használt fel a 2022-es kampány során, amiből több, mint 1,8 milliárd forintot kapott a Márki-Zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom. 

ifj. Lomnici Zoltán szerint több más konkrét bizonyíték mellett maga az egységes ellenzék miniszterelnök- jelöltje is saját maga leplezte le, hogy a választási kampány során több millió amerikai dollár érkezett hozzájuk az Egyesült Államokból. Annak a tényét, hogy a baloldali pártok is a folyamat kedvezményezettjei voltak, az Állami Számvevőszék részletjelentése is rögzítette, nevezetesen a külföldről érkező támogatás ügyében indított vizsgálat nyomán 260 millió forintos támogatásrészt illegálisnak találtak. 

A főpolgármester körüli kérdések kapcsán is több bizonyíték napvilágra került.

 A Nemzeti Információs Központ 2022-es választásokról készült jelentéséből kiderült: a 99 Mozgalom számlájára egy önkormányzati képviselő 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között 19alkalommal fizetett be 506 millió forintnyi összeget, főként külföldi valutában: 917 695 EUR és 3900 GBP készpénzben. 

Az OTP Bank Nyrt., mint a mozgalom számlavezető bankja, 2023 szeptemberében tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, hamis magánokirat felhasználása miatt, a 99 Mozgalom ügyében. Mindezek alapján a CÖF-CÖKA úgy döntött, hogy széleskörű tájékoztatást indít arról, hogy a megvett baloldali politikusok milyen kérdésekben - a migráció, a gender és a háború - szolgálják ki kötelességszerűen a nemzetközi baloldalt. A kampány arra is szolgál, hogy eltántorítsa a baloldalt a jövőbeli jogsértésektől, az elmúlt időszak fejleményei megerősítették, hogy a küzdelem az ellenzéki oldalon folyamatosan zajlik a brüsszeli és a Soros-pénzekért.

Az alkotmányjogász elmondta, hogy a baloldali pártok pénzügyi és politikai felelősséggel tartoznak az Állami Számvevőszék vizsgálatának következményeként, azonban nem kis kockázatot vállalnak egy esetleges guruló dollárokért folyó újabb versenyfutással, hiszen a nyilvánosság megismerte a baloldali pártelitek nemzetközi beágyazottságát, illetve további jogsértés megállapítása esetén a külföldről érkező pénzek visszafizetésére is kötelezhetik az inkriminált pártokat a hatóságok. 

Fotó: Magyar Nemzet 

A szuverenitásvédelmi törvény hatályba lépésével a lehetőségeik meglehetősen korlátozottak, a kilátásba helyezhető szankciók pedig jóval szigorúbbak lesznek. A kampányfinanszírozás kérdéskörében, a legutóbbi magyarországi országgyűlési választások után robbant ki a botrány azzal kapcsolatban, hogy rejtett forint-milliárdok ömlöttek külföldről a hazai baloldalnak a választás előtt és azt követően, nemcsak az adományozóikat nem hozták nyilvánosságra, hanem a feltételezhetően így elfogadott támogatások teljes értékét sem. 

A 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választások előtt – elsősorban az ország szuverenitásának megvédése okán is – kulcskérés a probléma megnyugtató azonosítása és hatékony rendezése, és a legutóbbi jogalkotói lépések ebbe az irányba mutatnak. Ráadásul a pénzügyi források felhasználása kapcsán is látunk negatív példákat, mondjuk Lengyelországban. Egyre gyakrabban láthatjuk, hogy külső támogatással hatalomra jutó baloldali politikusok, amint kormányzati pozícióba kerülnek, szembe fordulnak az addig bőszen hangoztatott jogállamisággal, és képesek a törvényeket vagy akár az alkotmányos alapelveket is alárendelni a politikai céljaiknak.

 A magyarországi baloldal szereplői a 2022-es országgyűlési választást megelőző hónapokban számos olyan kijelentést tettek, amelyek egyértelmű bizonyítékai a baloldal anarchista, antidemokratikus törekvéseinek, amelyek – többek között – politikai tisztogatásban öltenének testet, a magyar választók bölcsek voltak, és ezen politikusokkal szemben a nemzeti, polgári oldalnak szavaztak kiemelt bizalmat.

 Ismert, hogy a magyar politikai baloldal és annak holdudvara már több mint 10 éve azon dolgozik, hogy egy esetleges választási győzelem esetén - szubjektív igazságérzetükre hivatkozva - miként tudják alkotmányos puccsal „helyreállítani a jogállamot”. Ezen gondolatok és jövőbeni törekvések a 2022-es választási kampány időszakában manifesztálódtak, amikor négy ismert baloldali jogász (Bárándy Péter, Fleck Zoltán, Lengyel László és Vörös Imre) „Demokráciát és jogállami alkotmányosságot!” címmel közölt közös publikációt a Népszava hasábjain, amelyben részletesen levezették, hogyan valósítanák meg a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló illegitim és antidemokratikus terveiket. 

"A magyarok jogállamiságba és szuverenitásba vetett hite nem „gyermeki naivitásból” fakad, hanem empirikus alapokon nyugszik: nemzeti alapokmányunk B) cikk (1) bekezdése kimondja, hogy Magyarország független, demokratikus jogállam, a nemzeti kormány pedig az Alaptörvény és a történeti alkotmányunk szellemiségének megfelelően vezeti immár 14. éve az országot. „Ahol a haza, ott a szabadság” – vagyis a szuverenitás, a nemzeti érdekek minden más (külső) elvárás és érdek elé helyezése lesz a jövőben is középpontban, ezt már 2006 ősze és az első békemenetből kinőtt hagyomány is megmutatta a hazai és a nemzetközi baloldalnak. 

Ne legyen senkinek kétsége, ha Gyurcsányék megpróbálnák azt, amit Tuskék művelnek most Lengyelországban, újult erővel lobbanna fel 2006 lángja Budapesten és szerte az országban

- szögezte le a CÖF szóvivője.