Március 15. Nagyváradon: Szijjártó Péter is beszédet mond az ünnep alkalmából

Március 15. Nagyváradon: Szijjártó Péter is beszédet mond az ünnep alkalmából.
Március 15. Nagyváradon: Szijjártó Péter is beszédet mond az ünnep alkalmából.
Vágólapra másolva!
Március 15-én Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei elnöke és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is beszédet mond Nagyváradon. A városban többnapos rendezvénysorozattal emlékeznek meg az 1848-1849-es forradalomra és szabadságharcra.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt közel három évtized hagyományaihoz híven, Nagyváradon az 1848-as márciusi forradalom évfordulóját az RMDSZ Bihar Megyei Szervezete közösen a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettel, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökséggel, a Nagyváradi Evangélikus-Lutheránus Egyházközséggel, a Nagyvárad-Bihari Unitárius Egyházközséggel, valamint a civil és az ifjúsági szervezetekkel az idén is méltóképpen szeretné megünnepelni

– írja közleményében a Bihar megyei RMDSZ.

Nagyváradon március 14-én 19 órától adták át a Márciusi Ifjak-díjat.

Március 15-én koszorúzás lesz a biharpüspöki világháborús emlékmű mellett, ezt követően ünnepi misét tartanak a rogériuszi református templomban, majd koszorúkat helyeznek el a harangtorony alatt kialakított emlékhelyen is. 

Az ünnepi beszédek 19 órakor hangzanak el Szacsvay Imre szobránál, ezt a huszárok vezette zászlós, fáklyás felvonulás követi.

Délután koszorúzás lesz Rulikowski Kázmér emlékművénél, a Nicolae Bălcescu-szobornál és Petőfi Sándor szobránál. 17.30-tól ökumenikus istentiszteletre várják az érdeklődőket a nagyváradi evangélikus templomba - írta a Maszol.