Magyar Péter tüntetést szervező anyja az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese

MAGYAR Péter
Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Hont András szerdai Facebook-bejegyzésében egy érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet. Magyar Péter szavait idézve azt írja, hogy a március 15-i tüntetés szervezésében a legtöbbet öccse, barátnője és édesanyja segített. Az újságíró szerint Magyar édesanyja pedig nem más, mint az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese – írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Amennyiben fontos a jogállamiságosság meg a bírói függetlenség, amelyért az ellenzéki közvélemény és a sajtó annyit szokott aggódni, akkor dr. Erőss Mónika ellen azonnal fegyelmi eljárást kéne indítani, és amennyiben igaz Magyar Péter állítása, akkor fölmenteni tisztségéből” 

– írta bejegyzésében Hont András, aki szerint mindez azt jelenti, hogy az egyik hatalmi ág vezető tisztségviselője tevékeny szerepet vállal egy másik hatalmi ág belharcaiban, és közben a pártatlanságára tett esküjét is megszegi. 

magyarpéter
Ha mindez igaz, akkor veszélybe került a bírói függetlenség
Fotó: Facebook

Másik megoldásként Magyar Péter nem mond igazat.

Viszont, ha bármelyik lap ebben a hangulatban ezt megírja, netán az OBH-t is megkérdezi, és ráadásul még az is lesz a vége, amit írok, vagy az bizonyosodik be, hogy az Új Megváltó nem mond igazat, akkor majd érkezik személyesen ő, és odakommentál, hogy jól fizet a Tóni  – zárja bejegyzését Hont András, írja a Mandiner.