Kordonokon áthajtva menekült a rendőrök elől egy józsefvárosi autótolvaj -videó

Vágólapra másolva!
Meghosszabbították a letartóztatását annak a 29 éves férfinak, aki január végén a VIII. kerületben ellopott egy kocsit, majd száguldozva menekült vele a rendőrök elől, miközben megrongált egy másik autót és kordonokat döntött fel, és saját párja életét is veszélyeztette, akit útközben felvett a kocsival.
Vágólapra másolva!

A férfi január 29-én, reggel a VIII. kerületi Kőris utcában észrevett egy járó motorral leállított, nyitott autóra. A férfi beszállt a kocsiba, és elhajtott vele, majd egy közeli utcában felvette élettársát is.

Egy szemtanú bejelentését követően a rendőrök megtalálták a kocsit, a férfi azonban nem állt meg, hanem 

gyorsított és továbbhajtott. Ennek során megrongált egy parkoló autót, emellett építkezés miatt felállított kordonokat döntött fel.

 A férfivégül behajtott egy parkolóházba, ahol az élettársával együtt kiszállt a kocsiból rendőrök azonban a közeli bevásárlóközpont bejáratánál elfogták. A lopott autóban 800.000 forintos kárt okozott.

A rendőrök a férfit jármű önkényes elvétele miatt hallgatták ki.

Mivel bünetett előéletű, és jelenleg is több eljárás folyik ellene, a bíróság ügyészi javaslatra elrendelte a letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt, melyet legutóbb további 3 hónappal, május végéig meghosszabbított.

Szintén januárban történt, hogy egy bedrogozott sofőr Szegedről egészen Kiskunmajsáig menekült a rendőrök elől egy lopott autóval. Somogyszobon két jogosítvány nélkül, részegen menekült egy lopott kocsival, végül egy betonkorlátnak ütköztek. Salgótarjánban három szlovák fiatal szórakozás közben lopott el egy kocsit, majd amikor felfigyeltek a rendőrökre, gázt adtak és elszáguldottak, melynek során a kocsi árokba borult. Egy törökszentmiklósi férfi pedig épp a gyorsabb menekülés reményében lopott el egy autót, miután két embert vert félholtra egy trafikban.

Forrás: Ügyészség