Hableány-katasztrófa: nem fizették ki a kártérítést a gyászoló családoknak

Vágólapra másolva!
Nem kapták meg a bíróság által megítélt sérelemdíjat a Hableány-katasztrófa áldozatnak hozzátartozói, és a balesetben megsérült emberek. 1,8 milliárd forinttal adós a cég.
Vágólapra másolva!

Nem kapták meg a bíróság által megítélt sérelemdíjat a Hableány-katasztrófa áldozatai és az áldozatok hozzátartozói. Sógor Zsolt, az elsüllyedt hajót üzemeltető cég ügyvédje a Borsnak elmondta: 

mivel fellebbeztek a megállapított, összesen 1,8 milliárd forintos kártérítési összeg ellen, a 15 napos fizetési határidő nem vonatkozott rájuk

 - írja a Bors.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, az 1949-ben épített hajót 2019. május 29-én, 21.05-kor hátulról gázolta el a Viking Sigyn nevű, 135 méteres szállodahajó. A budapesti Margit híd alatt bekövetkezett baleset után 27 holttestet emeltek ki a vízből, a 28. áldozat maradványai azóta sem kerültek elő. A bíróság a hajó kapitányát tette felelőssé a történtekért. Az ügyben összesen 78-an jelentettek be kárigényt, illetve sérelemdíjat. 

Sógor Zsolt elmondta, ugyan az ítéletben az szerepelt, hogy a jogosultanként 5-80 millió forintot 15 napon belül át kellett volna utalni, ez a kötelezettség a fellebbezésre való tekintettel érvényét vesztette. A cég az 1,8 milliárdos összeg nagyságrendjét, és bizonyos esetekben a jogosultságot is vitatja  – magyarázta a jogász, majd hozzátette: 

az ügy még két évig is húzódhat, mire pont kerül a végére.