Féltékenységből elrabolta barátnőjét és annak gyerekét egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi, amikor a barátnőjével töltötte a hétvégét két évvel ezelőtt, akkor egyik nap bement a helyi kocsmába, ahol meglátta a nő egyik férfi ismerőét. Emiatt a nő barátja féltékeny lett és vitatkozni kezdett vele, majd később meg is verte a nő ismerősét. Ezután a férfi hazament és elrabolta a nőt és annak a gyerekét, miközben késsel fenyegette őket, és rengeteg pénzt követelt a barátnőjétől.
Vágólapra másolva!

Egy agresszív férfi egy társkereső oldalon ismerkedett meg barátnőjével 2022-ben. Ezután egymásba szerettek. 2022. augusztus 12-én a nő lakásában voltak, ahol azt tervezték együtt töltik a hétvégét. A férfi aznap délután átment egy közeli kocsmába, ahol a barátnője egyik férfi ismerőse is italozott. A férfi mikor meglátta barátnője ismerősét azonnal féltékeny lett rá és belekötött a férfiba, majd veszekedni és vitatkozni kezdett vele. Azonban a nő ismerőse el akarta kerülni a vitát, ezért kiment a kocsmából, de a férfi követte őt, és az utcán többször ököllel megütötte, majd elvette az ismerős mobilját és fülhallgatóját.

Ezután az agresszív férfi visszament a nő lakásába, ahol bezárta az ajtót, majd veszekedni kezdett barátnőjével. A veszekedés hosszú órákig eltartott, sőt  

a férfi azzal fenyegette barátnőjét és annak hat éves kislányát, hogy megöli őket.

 

Férfi, szék, bilincs, közelről, illusztráció
A férfi az emberrablás után elmenekült, de rendőrök hamar elfogták. 
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2019 CC7/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2019 CC7/Shutterstock.  No use without permission.

Késő este a nő beleegyezett abba, hogy hazaviszi a férfit és ad neki 50 ezer forint, ha szabadon engedi őt és a kislányát. Ekkor a férfi magához vett egy kést, majd egy autóval elindultak a férfi lakásához.

Útközben a férfi kidobta barátnője telefonját az ablakon, hogy az ne tudjon segítséget kérni, sőt, a kért összeget 100 ezer forintra emelte. 

Amikor a városba értek a nő egy bankautomata helyett a rendőrkapitányság épületéhez hajtott, ahol kiugrott az autóból a lányával együtt, majd ott segítséget kért a rendőröktől. A férfi ekkor eldobta a kést és elmenekült, azonban a rendőrök pár utcával arrébb elfogták.

A bíróság a férfit emberrablás, kifosztás és testi sértés miatt 10 év fegyházbüntetésre ítélte és szintén 10 évre eltiltották a közügyek intézésétől is.

Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, míg a férfi ügyvédje enyhítést kért.