Ez okozhatta a tüzet a Hotel Silvanusban

Hotel Silvanus, Visegrád, tűz, ég, lángok, kigyulladt, HotelSilvanusVisegrád,
hatalmas lángokat kellett megfékezniük a környék tűzoltóinak
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
Az utcára menekült vendégek buszokban és melegedőkben húzhatják meg magukat. A következő órákban pedig mindenki visszakapja az értékeit. A Silvanus vezetője azt mondta, aki szeretne, hazamehet, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, szombaton délelőtt kigyulladt és teljes terjedelmében égett a visegrádi Silvanus Hotel negyedik szintje, és a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, fővárosi, délegyházi, gyömrői, szigetmonostori, visegrádi, pilisborosjenői, komáromi, banai, alcsútdobozi, kocsi és leányfalui önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői, bicskei, ácsi, üllői, nagykátai, szigetszentmiklósi és budaörsi vízszállítók is segítik. A beavatkozásban több mint száz tűzoltó vett részt. A tűzoltók tizennégy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Munkájukat nehezítette, hogy a helyszínen erős szél fújt.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. 

A lángokról többen is készítettek felvételt, amelyeket megosztottak a közösségi oldalakon. 

Az épületet kétszázharminc ember hagyta el. Bár egy mentőhelikopter is érkezett a Silvanushoz, a vendégek és az alkalmazottak biztonságban vannak, nem sérült meg senki. Az igazgató közölte, számukra buszok és melegedők állnak rendelkezésére, a következő órákban pedig mindegyikük visszakapja az értékeit. 

Akik szeretnének, hazamehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottjai foglalnak új szobát.

Eközben a tűzoltók már az oltás utáni munkálatoknál tartanak. A hotelhez vezető Panoráma út viszont még mindig le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.