Élve felgyújtott magyar Ausztriában: döbbenetes részletek derültek ki

Vágólapra másolva!
Egy magyar férfi életveszélyesen megsérült szombat éjszaka Grazban, mikor egy ismeretlen ámokfutó felgyújtotta. A támadó vélhetően álmában akarta megölni a férfit, majd magára hagyta az égő embert és elmenekült. Több szemtanú is látta a férfit, ezért a osztrák rendőrség hamar azonosítani tudta, és el is fogták.
Vágólapra másolva!

Szombat éjszaka 0 óra 40 perckor hívták a rendőröket Graz egyik utcájába, ahol egy ismeretlen férfi felgyújtott egy magyar férfit a nyílt utcán. A magyar férfi hajléktalanként él Ausztriában és vélhetően álmában érte a támadás, ami után életveszélyes állapotban vitték kórházba. 

Az 52 éves férfinek rendkívül súlyos égési sérülései lettek.

Több szemtanú látta, hogy a férfi, aki később gyújtogatni kezdett, egy világos színű kannával a kezében elsétál a Lendplatzon lévő egyik üzlet bejáratától, majd ezután nem sokkal vették észre a járókelők, hogy egy égő férfi kétségbe esetten kiabál az utcán. Azonnal a segítségére siettek és eloltották a férfi égő ruháit, azonban azok hamar szénné égtek, ami után hatalmas hamufolt maradt az utcán.

Mivel a támadó a horrorisztikus eset után elmenekült, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene. Ezután a szemtanúk elmondásai alapján hamar azonosítani tudták az ámokfutót, aki egy 60 éves külföldi hajléktalan. Később kiderült, hogy a támadó kezében nem egy kanna volt, 

hanem a táskája, amit mindig magánál hordott a gyúlékony folyadékkal együtt.

Abból öntötte rá az alvó férfira az égésgyorsítót, majd azt egy öngyújtóval meggyújtotta.

A külföldi férfit a rendőrség szombat délután elfogta és emberölési kísérlet gyanúja miatt hallgatta ki. Az ámokfutó a kihallgatásakor nem vallotta be, hogy felgyújtott egy embert. Azt mondta rendőröknek, hogy fázott és azért gyújtott tüzet, mert fel akart melegedni.

Graz polgármestere, Elke Kahr az eset kapcsán elmondta, hogy felháborodott a kegyetlen és embertelen támadáson és reméli, hogy az áldozat hamar felépül a súlyos sérüléseiből. 

Nem találok szavakat ilyen embertelen és kegyetlen cselekedetre. Ez a támadás megmutatja, hogy milyen kiszolgáltatottak azok az emberek, akiknek nincs tető a fejük felett és a szabadban alszanak.

- nyilatkozta Elke Kahr.