Egy lapáttal verte félholtra szomszédját egy férfi Albertirsán

Vágólapra másolva!
A két férfi között korábban sosem volt konfliktus, ám egy jelentéktelen vita addig fajult náluk, hogy verekedni kezdtek, egyikük pedig magához vett egy lapátot, és úgy megütötte vele szomszédját, hogy az maradandó sérülést szenvedett. A férfinak gyilkossági kísérlet miatt kell felelnie.
Vágólapra másolva!

2022 júliusában egy este a férfi hazatért a lakásába. Éppen ismerőse autójából szállt ki, amikor részeg szomszédja saját udvarából 

odakiáltott neki, hogy büdös van. A férfi odament szomszédja kerítéséhez, és közölte vele, hogy a szag az ő szemeteséből jön

 és inkább menjen be a házába.

A férfi ezen felháborodott, kiment az utcára, és pofon ütötte szomszédját.

 A másik férfi visszaadta a pofont, és földre lökte támadóját. Azonban az felpattant a földről és ismét arcon ütötte szomszédját. A megtámadott férfi ez alkalommal is viszonozta az ütést és a földre vitte a szomszédot, miközben mindketten elestek. 

Ezután mindketten felálltak, majd a dühöngő szomszéd szitkozódva berohant a saját udvarára, majd egy lapáttal tért vissza az utcára. A lapátot feje fölé emelte, majd odalépett a szomszédjához, és szomszédjára ütött vele. Áldozata ekkor közelebb lépett hozzá, megragadta a lapát nyelét, amivel ismét a földre vitte a férfit, majd hazafelé sétált.

A támadó azonban továbbra sem adta fel. Utánament, és a lapáttal egyszer oldalról jobb combján megütötte, majd feje felé is ütött, azonban azt az áldozat a kezével hárította. 

Ezután ismét felemelte a lapátot és teljes erőből fejbe verte vele a szomszédot, melynek során a lapát nyele eltört, az áldozat pedig összeesett.

Ezután a törött nyéllel akarta tovább ütni a férfit, de egy szemtanú ekkor közbelépett.

A megtámadott férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett el, ami maradandó fogyatékosságot okozott nála.

A főügyészség a férfi ellen gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat.

Hasonló módon eldurvult a vita egy berekböszörményi család és szomszédjuk között, köztük azonban már hosszabb ideje feszült volt a viszony. Végül úgy megverték a nőt, hogy életveszélyesen megsérült. Néhány hónappal ezelőtt egy bajai férfi ásóval támadt szomszédjára, egy tatai férfi pedig baltával. Egy miskolci férfi pedig kővel és husángokkal esett neki a szomszédnak, mert idegesítették a macskái.

Forrás: Ügyészség