Egy borsodi nő több millió forintot zsarolt ki egy postástól

Vágólapra másolva!
Egy borsodi nő azt hazudta a településen dolgozó postás nőnek, hogy rosszul végzi a munkáját, ezért fontos, hagyatéki leveleket nem kapott, ami miatt anyagi kára lett. Ezek után azzal zsarolta a postást, hogy kirúgatja és megvereti, ezért a postás közel kétmillió forintot adott neki.
Vágólapra másolva!

A nő 2022 májusa és decembere között a postásként dolgozó nőnek azt állította, hogy hanyagul dolgozik, emiatt nem kapta meg egy hagyatéki eljárás iratait, köztük egy autó törzskönyvét, ami miatt sok pénzt veszített. Ezek után azzal fenyegette a postást, hogy bepanaszolja a munkahelyén, feljelenti és megvereti. 

A nő pénzt követelt a postástól, aki a saját pénzéből, örökségéből és kölcsönökből alkalmanként több százezer forintot adott oda a nőnek. Mindig a helyi temetőben találkoztak, ott adta oda a pénzt a zsarolónak. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A postás összesen közel 2 millió forintot adott a nőnek. Később rossz lelki és pszichés állapota miatt megbetegedett, majd feljelentést tett a rendőrségen. 

Az ügyészség zsarolás miatt emelt vádat a nő ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre. 

Az Origo megírta, hogy korábban egy zsaroló banda milliókat szerzett meg egy fiataltól, egy informatikus pedig a munkáltatóját zsarolta. Nyíregyházán egy zsaroló férfi rollerrel menekült a rendőrök elől.