Bakondi György: Sajnálatos, hogy a terror közöttünk van

A view shows the burning Crocus City Hall concert hall following the shooting incident in Krasnogorsk, outside Moscow, on March 22, 2024. Gunmen opened fire at a concert hall in a Moscow suburb on March 22, 2024 leaving dead and wounded before a major fire spread through the building, Moscow's mayor and Russian news agencies reported. STRINGER / AFP
Fotó: STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Heti TV Pirkadat című műsorában a migrációs helyzetről és a terrorveszélyről beszélt.
Vágólapra másolva!

A főtanácsadó elmondta, a jó idő beköszöntével a spanyol és a balkáni migrációs útvonalakon egyre érezhetőbb a nyomás. Természetesen a magyar kormány mindezekre nagyon is odafigyel. Fontos az is, tette hozzá a szakember, hogy a határok mentén a magyar rendőrök mellett jelen vannak más országok szakemberei is, lengyelek, csehek, szlovákok. 

A jó együttműködés nagyon fontos itt is, ahogy példának okáért a nyári időszakban magyar rendőrök segítik a horvát kollégáikat a tengerparton. A napokban megjelent hírek kapcsán Bakondi György azt mondta, Kínával is létrejött egy megállapodás, azonban az itt dolgozó kínai rendőrök egyedül nem intézkedhetnek, csak és kizárólag a magyar kollégáikat segíthetik.

A teljes bszélgetést itt olvashatják.